Business Hi-Tech

Romtelecom pune în prim-plan netul mobil de la Cosmote

Foto Cristina Nichitus

Foto Cristina Nichitus

Autor: Adrian Seceleanu

18.11.2013, 18:37 1336

Romtelecom, numărul unu pe piaţa locală de telefonie fixă şi al doilea furnizor local de servicii de televiziune şi internet fix, a oprit încheierea de contracte noi pentru serviciile de internet mobil lansate în anul 2009 printr-o reţea construită cu tehnologia CDMA şi le recomandă clienţilor business serviciile de net mobil ale Cosmote - companie din acelaşi grup, acţiuni ce sugerează că operatorul ar putea renunţa să mai ofere servicii prin această reţea.

„Serviciile de internet mobil prin reţeaua CDMA nu se mai află în oferta noastră comercială. Reţeaua CDMA este funcţională, însă încheierea de contracte noi nu mai este posibilă“, afirmă con­sultanţii de vânzări de la call-center-ul Romtelecom.

Pe de altă parte, Romtelecom nici nu mai listează pe pagina web proprie dedicată clienţilor rezidenţiali serviciile de internet CDMA. Are Rom­te­lecom în plan renun­ţa­rea la reţeaua CDMA în contextul în care com­pania soră Cosmote a planificat in­vestiţii costisitoare în extinderea reţelei de date mobile cu tehnologia LTE (4G)?

„Având în vedere procesul de integrare co­mer­cială aflat în desfăşurare, analiza refe­ritoare la utilizarea între­gului portofoliu de tehnologii Rom­telecom şi a beneficiilor furnizate de către fiecare dintre acestea se va finaliza în viitorul apropiat“, au precizat pentru ZF oficialii Romtelecom, fără a oferi alte detalii.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.11.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO