Business Hi-Tech

RomTelecom: Retea complet digitala in Bucuresti

07.10.2004, 00:00 212

Reteaua RomTelecom va deveni complet digitala pana la sfarsitul anului, a declarat directorul executiv comercial al companiei, Pieter Bakker.
"Programul de restructurare al RomTelecom, care include circa 250 de proiecte, va fi finalizat pana in luna decembrie a anului 2005. Procesul de digitalizare completa a Capitalei se deruleaza in paralel cu cel la nivel national, conform caruia toate centralele care nu erau digitale vor fi inlocuite pana in decembrie 2005", a adaugat Bakker.
Potrivit datelor operatorului, aproape 70% din centralele la nivel national sunt digitale, iar in Bucuresti procentul depaseste 80%.
RomTelecom a anuntat si un nou serviciu de acces la Internet de tip dial-up, prin linia telefonica, numit Clicknet. Serviciul are acoperire nationala si ofera o viteza de pana la 56 kilobiti pe secunda.
"Clicknet se poate accesa usor deoarece nu necesita un acord cu un ISP (n.r. provider de servicii Internet)", a mai spus Pieter Bakker, director executiv comercial. De asemenea, nu se impune plata in avans si nici abonament lunar, clientii platind doar cat utilizeaza serviciul". Tarifele noului serviciu sunt impartite in doua categorii: perioada de varf (de luni pana vineri intre orele 8-20) cand minutul se taxeaza cu 0,0125 euro si in afara perioadei de varf (dupa ora 20 si in weekend), cand tariful este de 0,007 euro pe minut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO