Business Hi-Tech

Royal Alliance Computers ţinteşte afaceri de 15 milioane de euro

 Royal Alliance Computers ţinteşte afaceri de 15 milioane de euro
09.08.2010, 23:39 150

Grupul de companii Royal şi Alliance Computers, cu activităţi îndistribuţie şi retail online IT&C, estimează afaceri de 15milioane de euro în acest an, a declarat pentru ZF Dan Călugăreanu,acţionar majoritar şi director executiv al companiilor.

Royal Computers, cea mai mare companie din grup, este implicată îndistribuţia de echipamente IT&C, în timp ce Alliance Computersoperează retailerul IT&C online magazinultau.ro.
"În primul semestru am avut afaceri în creştere cu 30%, la 26 demilioane de lei (6 mil. euro), comparativ cu aceeaşi perioadă aanului trecut, când am avut 20 de milioane de lei
(4,7 mil. euro)", a declarat Călugăreanu. El a adăugat cărezultatele s-au datorat colaborării cu retailerii mari, precumCora, Carrefour sau Auchan, precum şi creşterii pe segmentulonline, unde compania s-a orientat către două segmente de nişă,respectiv jocurile, consolele şi electrocasnicele.
"Am încercat să diversificăm produsele pe site. De aceea amintrodus produse noi la categoriile clasice existente, dar am adusşi noutăţi. Dacă anul trecut am adus cărţi şi filme, anul acestă amintrodus audiobook-uri, diverse gadgeturi şi jocuri", spunedirectorul Royal şi Alliance Computers.
În ceea ce priveşte activitatea în domeniul online, Călugăreanususţine că laptopurile şi jocurile sunt cel mai bine vânduteproduse, având o pondere de 20-22% din totalul vânzărilor.
Preşedintele grupului susţine că majorarea TVA nu a afectatafacerile companiei. "Consider că majorarea TVA nu a fost o deciziebună, dar nu cred că ne va afecta foarte mult afacerile. La uneleproduse am încercat să nu creştem preţurile şi să înghiţim noicreşterea TVA", a mai spus Călugăreanu.
Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, Aliance Computers aobţinut anul trecut un profit brut de 12.498 de euro la afaceride
2,7 milioane de euro.
De asemenea, Royal Computers a avut în 2009 afaceri de 7,5 milioanede euro şi un profit brut de 126.408 de euro, potrivit aceleiaşisurse. Numărul total de angajaţi pentru cele două companii era anultrecut de 69 de persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO