Business Hi-Tech

Rusii de la Luxoft explica de ce au venit in Romania

01.10.2008, 19:07 1186

Romanii sunt foarte buni ingineri si inteleg cum sunt asamblate echipamentele IT&C, iar de aceea sunt eficienti in zonele telecom si de productie, a explicat intr-un interviu pentru Forbes Dmitry Losinin, CEO al Luxoft, decizia de a intra pe piata din Romania prin achizitia companiei locale ITC Networks. "In Romania sunt dezvoltate puternic abilitatile in domeniul ingineriei", a spus Losinin.

Seful companiei ruse a explicat, de asemenea, ca grupul a intrat pe piata din Ucraina pentru baza puternica de ingineri software. "Acesti oameni (din Ucraina - n. red.) inteleg ce inseamna hardware si ce inseamna software", a adaugat Losinin. Luxoft estimeaza venituri de 150 de milioane de dolari la sfarsitul acestui an, comparativ cu nivelul de 106 milioane de dolari raportat in 2007.
Pentru anul viitor, compania estimeaza ca va inregistra un ritm de crestere al veniturilor de 40%. Luxoft, divizia de dezvoltare software a grupului IBS, cel mai mare integrator de solutii IT din Rusia, a preluat 90% din ITC Networks, firma fondata in anul 2000 de catre romanul Doru Mardare. ITC Networks avut anul trecut o cifra de afaceri de circa 25 mil. dolari (18,3 mil. euro), iar rata profitului operational s-a ridicat la 20%.
Prin aceasta achizitie, Luxoft doreste sa isi consolideze pozitia pe segmentul telecom. Compania, care dezvolta software pentru mediul de afaceri, obtine cea mai mare parte a veniturilor de pe sectorul financiar-bancar (34,26%), urmat de telecomunicatii (18,87%) si industria grea (14%). "ITCN va deveni centrul nostru de dezvoltare software pentru industria telecom, iar ponderea acestui sector in totalul afacerilor se va majora", a declarat Losinin. Luxoft, fondata in anul 2000 in Moscova, mai detine birouri in Statele Unite, Canada, Marea Britanie, Germania, Elevtia, Rusia, Ucraina, iar printre clientii companiei se numara Deutsche Bank, Citigroup, Boeing, Dell, IBM, Alcatel-Lucent sau T-Mobile (Deutsche Telekom).
In Romania, ITCN colaboreaza cu Nortel, IBM, Avaya, Blade Network Technologies si Trapeze Networks. Firma are in prezent 630 de angajati, majoritatea ingineri. ITCN si-a deschis de curand o filiala la Sibiu, unde are cinci angajati si intentioneaza sa creasca la 50 de salariati pana la sfarsitul anului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO