Business Hi-Tech

S&P a revizuit în scădere ratingul OTE, după retrogradarea Greciei

S&P a revizuit în scădere ratingul OTE, după retrogradarea Greciei
13.05.2011, 16:08 294

Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor's (S&P) arevizuit, vineri, în scădere cu o treaptă ratingul pentru creditepe termen lung al grupului elen OTE, prezent şi în România, după cea retrogradat, luni, calificativul suveran al Greciei.

Calificativul pentru împrumuturi pe perioadă lungă a fostrevizuit de la "BB" la "BB-", iar cel pentru credite pe termenscurt a fost confirmat la "B", potrivit unui comunicat al S&P.Ratingul "BB-" are perspectivă negativă.

Totodată, agenţia a renunţat la supravegherea cu implicaţiinegative a ratingurilor OTE, declanşată în decembrie anultrecut.

Perspectiva negativă reflectă posibilitatea unei noi revizuiriîn scădere în următoarele 12 luni, dacă situaţia lichidităţilor OTEse înrăutăţeşte, S&P anticipează o disponibilitate de sprijinmai redusă din partea celui mai mare acţionar, grupul germanDeutsche Telekom, sau rezultatele operaţionale se înrăutăţesc pesteaşteptări. Deutsche Telekom deţine 30% din acţiunile OTE.

S&P a retrogradat, luni, ratingul Greciei cu două trepte, dela nivelul "BB-" la "B", din cauza îngrijorării că restructurareadatoriilor devine tot mai probabilă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO