Business Hi-Tech

S&P penalizează Google din cauza achiziţiei Motorola

S&P penalizează Google din cauza achiziţiei Motorola

Foto AFP

Autor: Ştefan Vrabie

18.08.2011, 00:02 1028

Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor's a retrogradat Google la "vinde" de la poziţia "păstrează" la o zi după ce popularul motor de căutare a anunţat că va achiziţiona compania producătoare de telefoane mobile Motorola pentru 12,5 miliarde de dolari, relatează International Business Times.

Analiştii S&P au declarat că "văd un risc mare asupra companiei şi a acţiunilor" considerând că achiziţia tot nu va putea proteja sistemul de operare Android de procesele cu privire la încălcarea unor drepturi de proprietate intelectuală.

Unul dintre principalele motive ale achiziţiei făcute de Google a fost acela de a mări portofoliul de brevete al companiei, pentru a se proteja împotriva proceselor care vizează popularul sistem de operare mobil Android.

În urma achiziţiei Motorola, Google şi-a adăugat la portofoliul de brevete aproape 17.000 de patente, dar S&P consideră că "acest portofoliu mare şi scump" nu va proteja Google de la atacul unor companii precum Apple sau Microsoft.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO