Business Hi-Tech

Saga aplicaţiilor de urmărire a populaţiei ia sfârşit în Germania: Merkel alege Deutsche Telekom şi SAP pentru a construi aplicaţia

sursa foto: Hepta

Autor: Alex Ciutacu

28.04.2020, 17:37 399

Guvernul german a ales compania de software SAP şi gigantul Deutsche Telekom pentru a construi propria aplicaţie de urmărire a populaţiei, pe fondul pandemiei de Covid-19 – despre care autorităţile spun că este necesară pentru relaxarea restricţiilor, potrivit FT.

Dezvoltarea unei astfel de aplicaţii mobile trebuia să se finalizeze la mijlocul lunii aprilie, însă procesul s-a lovit de numeroase critici legate de siguranţa datelor şi intimitatea cetăţenilor.

Duminică, guvernul condus de Angela Mekel a renunţat la proiectul dezvoltat în ultimele săptămâni în favoarea unuia susţinut de Google şi Apple, ceea ce a pus presiune pe guvernul francez, întrucât dacă Franţa nu adoptă aceeaşi aplicaţie, nu va putea să monitorizeze corespunzător cazurile de coronavirus la graniţă.

Jens Spahn, ministrul Sănătăţii, a avertizat că aplicaţia Germaniei nu va fi valabilă decât peste câteva săptămâni.

Într-o declaraţie publică, compania SAP a anunţat că cele două companii vor face publice detaliile de design ale software-ului şi că aplicaţia va fi distribuită în final de Institutul Robert Koch – agenţia pentru Sănătate din Germania.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO