Business Hi-Tech

Salarii de 400.000 $ pentru oamenii care conduc afacerea lui Zoltan Teszari

09.07.2008, 17:02 1119

Oamenii-cheie din structurile de conducere ale RCS&RDS, unul din cei mai mari operatori telecom din Romania, au primit in 2006 salarii si compensatii in valoare totala de 269.000 de dolari, conform datelor din prospectul realizat anul trecut de RCS&RDS pentru listarea la Bursa din Londra.
Bugetul pe anul 2007 prevedea o crestere a pachetelor salariale la suma de 387.000 de dolari, suma reprezentand valoarea salariilor si compensatiilor incasate, cumulat, de managerii RCS&RDS pe tot anul precedent.
Informatiile apar in prospectul de emisiune realizat anul trecut de RCS&RDS in vederea listarii la Londra. Companiile care se listeaza la Londra au obligatia de a oferi informatii precum structura actionariatului sau valoarea pachetelor salariale pentru echipa de management.
Conform datelor din documentul mentionat, boardul de directori al RCS&RDS era format anul trecut din Alexandru Oprea, Dominique Koechlin, Ioan Bendei, Serghei Bulgac si Mihai Dinei.
Alexandru Oprea conduce compania din 1997, anterior el fiind directorul propriei companii si directorul executiv al unei case de brokeraj. El a absolvit Facultatea de electronica a Politehnicii din Timisoara in 1984.
Serghei Bulgac este vicepresedinte Corporate Finance al RCS&RDS. El s-a alaturat RCS&RDS in 2003 si este membru al boardului din 2005. Bulgac a lucrat anterior la fondul de investitii EPIC, unul din actionarii RCS&RDS, si ca analist al companiei de brokeraj Eastbrokers. El a absolvit Academia de Studii Economice din Bucuresti si are un MBA de la INSEAD.
Ioan Bendei este membru executiv al boardului RCS&RDS din 1996, el fiind implicat in industria de cablu TV din Romania din 1992, la companiile TVS Holding Brasov si Eurocable Oradea.
"In ambele pozitii el a colaborat indeaproape cu Zoltan Teszari", conform datelor din prospectul de emisiune al RCS&RDS. Bendei a lucrat inainte de 1992 ca tehnician la uzina Roman Brasov, la acea data cel mai mare producator de camioane din Romania.
Dominique Koechlin este membru al boardului RCS&RDS din octombrie 2007. El si-a inceput cariera in 1986 ca analist financiar la banca Sarasin din Basel, iar in 1990 era unul din fondatorii companiei de consultanta Ellipson. In 1996 a devenit membru al comitetului executiv al telecom PTT (cunoscuta in prezent ca Swisscom AG), iar in 1999 a preluat managementul pentru toate operatiunile internationale ale operatorului. El este si in prezent membru in consiliile de supraveghere si audit, sau in boardurile unor companii precum Avaloq AG, M2, Corris AG, Swissmetal AG etc.
Mihai Dinei este membru al boardului de directori al RCS&RDS din 2005 si este si seful departamentului juridic al RCS&RDS.
El lucreaza pentru RCS&RDS din 1999, anterior el fiind trainer la Institutul National de Administratie.
Dinei a absolvit Facultatea de drept a Universitatii Bucuresti in 1997. Inainte de a studia dreptul el a fost militar profesionist in marina romana.
Mandatele detinute de membrii boardului RCS&RDS expira la finele lunii septembrie 2014.
In acelasi timp, echipa de management a RCS&RDS era formata din Ovidiu Ghiman (director comercial), Marius Varzaru (director financiar), Emil Grecu (director tehnic), Valentin Popoviciu (director de dezvoltare), Silviu Georgescu (director executiv tehnologie) si Dragos Spataru (seful diviziei de servicii de voce).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO