Business Hi-Tech

Salvaţi în agendă: pe 13 noiembrie, discuţia anului despre piaţa de telecom, la ZF Digital ’17

Salvaţi în agendă: pe 13 noiembrie, discuţia anului...

Autor: Adrian Seceleanu

30.10.2017, 00:06 394
Liudmila Climoc - CEO al Orange România, Murielle Lorilloux - CEO al Vodafone România, Miroslav Majoros - CEO al Telekom România, Robert Redeleanu - CEO al UPC România şi Valentin Popoviciu - vicepreşedinte al RCS&RDS - cei mai puternici oameni de pe piaţa locală de telecomunicaţii - vor participa în prima zi a ediţiei din acest an a conferinţei ZF Digital la ceea ce se anunţă a fi dezbaterea anului din industria locală de profil.

ZF Digital ’17 va avea loc pe 13 şi 14 noiembrie la hotelul Marriott din Bucureşti, iar panelul dedicat operatorilor locali de telecomunicaţii - la care cei cinci CEO menţionaţi au confirmat participarea - va avea loc în prima zi a evenimentului. Dezbaterile din cadrul conferinţei au loc în contextul în care pachetele de servicii convergente fix-mobil par să fi urcat într-adevăr în lista de priorităţi pentru majoritatea operatorilor mari de pe piaţă, iar investiţiile în reţelele fixe şi mobile au accelerat.

Discuţiile cu liderii industriei de comunicaţii au loc şi în contexul unei efervescenţe a ofertelor comerciale de pe piaţă.

Industria de telecomunicaţii - care reprezintă practic „coloana vertebrală” a noii economii digitale şi de ale cărei performanţe depind evoluţiile din alte sectoare - a crescut anul trecut cu 1,8%, la 3,49 mld. euro, evoluţia fiind susţinută de telefonia mobilă - care a avansat cu aproape 4%, la 2,3 mld. euro. Suma reprezintă veniturile obţinute de operatori din vânzarea de servicii de telecom.

Cei mai mari 60 de operatori de servicii de comunicaţii au înregistrat anul trecut o cifră de afaceri cumulată de 19,54 mld. lei (4,35 mld. euro), în creştere cu 9,1% faţă de anul anterior, arată datele raportate de companii la Ministerul Finanţelor Publice.

Cifra este mai mare întrucât include şi veniturile generate din vânzarea de telefoane mobile şi alte echipamente.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO