Business Hi-Tech

Samsung a lansat Galaxy R, un nou smartphone cu sistem Android

Samsung a lansat Galaxy R, un nou smartphone cu sistem Android

Samsung Galaxy R

Autor: Ştefan Vrabie

28.07.2011, 16:43 2655

Samsung, unul dintre cei mai mariproducători de telefoane mobile, a anunţat lansarea Samsung GalaxyR, cel mai recent smartphone pe bază de Android 2.3(Gingerbread).

Carcasa este metalică, subţire, şi are o grosime de9,55 mm. Cu toate că dispozitivul este uşor (131 de grame), acestaeste prevăzut cu o baterie de 1650 mAh asigurând 580 de minute detimp de conversaţie şi 550 de ore de stand-by.

Utilizatorii pot face fotografii de înaltă calitateşi clipuri video în HD pe care să le ruleze pe ecranul tactil SuperClear LCD de 4,19 inchi.

Samsung Galaxy R este echipat cu un procesor DualCore, oferind multitasking şi posibilitatea de a înregistramateriale video HD 720p şi redare Full HD 1080p (Divx, WMV, MP4,H.264 B/P) la 30fps.

Conectivitatea dispozitivului este se poate facăprin Bluetooth 3.0 şi prin USB 2.0, permiţând conectarea la altdispozitiv USB fără a folosi un PC. Conexiunea Dual Channel Wi-Fieste, de asemenea inclusă ca standard, în timp ce includerea Kies2.0 şi Kies Air asigură un mai bun management al conectivităţiiwireless.

Pelângă utilizarea platformei intuitive Android 2.3 (Gingerbread),smartphoneul include şi Samsung Hubs. Samsung Hubs oferă acces laconţinut oricând, oriunde şi asigură conectivitate continuă cucercul social al utilizatorilor.

Hub-urile incluse sunt: Social Hub care combinăcontactele, calendarul şi emailul utilizatorului, alături demesageria instant şi conexiunile de social networking, Music Hubcare oferă acces la peste 14 milioane de piese, Readers Hub cepermite utilizatorului să accese o bibliotecă compusă din peste 2,3milioane de cărţi, 2.000 de ziare şi 3.000 de reviste, precum şiGame Hub care oferă jocuri video pentru telefon.

Galaxy R va fi disponibil începând din iulie în Europa şi va fiinclus succesiv pe pieţele globale incluzând Asia. Compania nu aspecificat detalii cu privire la preţulsmartphone-ului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO