Business Hi-Tech

Samsung a lansat Galaxy S3 în Europa

Samsung a lansat Galaxy S3 în Europa

Autor: Anca Dumitrescu - Mediafax

29.05.2012, 21:53 1393

Galaxy S3, care urmăreşte ochii utilizatorilor, astfel încât previne stingerea ecranului în timpul funcţionării, a fost lansat în magazine din 28 de state din Europa şi Orientul Mijlociu, inclusiv în Germania, iar Samsung intenţionează să îşi mărească avansul faţă de Apple, în lunile de dinaintea intrării pe piaţă a noului iPhone, aşteptată în trimestrul al treilea.

Între funcţiunile oferite de Galaxy S3, dotat cu sistemul de oeprare Android, se află cea de comandă vocală, precum şi un ecran de 4,8 inci (12,2 cm), mult mai mare decât cel al iPhone 4S, de 3,5 inci.

Samsung a încercat să creeze genul de frenezie care marchează lansarea aparatelor Apple, dar unii clienţi vor fi nevoiţi să aştepte două săptămâni pentru a-şi primi telefoanele, din cauza întârzierilor apărute la fabricarea acestora cu o culoare nou-inventată, numită "Pebble Blue".

La Berlin, circa 50 de persoane au stat la coadă în faţa unui magazin BASE pentru telefoane mobile, pentru a fi primii care cumpără modelul S3, iar la Frankfurt 100 de oameni au aşteptat în faţa unui magazin al Deutsche Telekom.

La Paris în schimb, mai multe magazine de telefoane mobile au au avut marţi smartphone-uri S3, iar vânzătorii nu ştiau când vor primi.

Operatori mari de telefonie mobilă, de la Vodafone din Marea Britanie la SingTel din Singapore, au început promovarea agresivă a S3, alimentând speculaţiile că vânzările ar putea fi mai mari decât cele ale predecesorului Galaxy S2, de 20 de milioane de unităţi la nivel mondial.

Samsung a introdus primul telefon Galaxy în 2010, la trei ani după debutul iPhone.

În primele trei luni ale anului, Samsung a comercializat în total 44,5 milioane de aparate smartphone, respectiv 21.000 de unităţi pe oră, ceea ce i-a conferit o cotă de piaţă de 30,6%.

Apple a vândut 35,1 milioane iPhone în aceeaşi perioadă, obţinând o cotă de piaţă de 24,1%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO