Business Hi-Tech

Samsung a lansat o variantă mini a smartphone-ului Galaxy S III

Samsung a lansat o variantă mini a smatphone-ului Galaxy S III

Autor: Marius Oncu

12.10.2012, 11:12 2312

"Dacă speraţi la cel mai bun telefon Android al Samsung, pregătiţi-vă să fiţi dezamăgiţi. Galaxy S III Mini este într-adevăr mai compact faţă de Galaxy S III, având în vedere ecranul touchscreen HD de 4 inci, faţă de 4,8 inci la Galaxy S III, dar şi specificaţiile au fost reduse", scrie cotidianul american.

Ecranul (Super AMOLED WVGA) are o rezoluţie de 800 x 600 pixeli, faţă de 1.280 x 720 în cazul predecesorului mai mare. Camera principală de 8 megapixeli a S III a fost înlocuită cu una de 5 megapixeli, iar cea frontală cu una VGA. Dimensiunile telefonului sunt 121,55 mm, 63 mm, 9,85 mm, iar greutatea de 111,5 grame.

Procesorul dual-core de 1,5 GHz al SIII a fost, de asemenea schimbat cu unul mai slab, dual-core de 1 GHz.

Un avantaj al Mini faţă de SIII este că acesta este livrat cu ultimul sistem de operare Android, 4.1 Jelly Bean. Smartphone-ul va oferi şi aplicaţia de asistent personal Voice, dar şi funcţia NFC SBeam, folosită pentru transferul de fişiere între telefoanele din seria Galaxy S III şi dispozitive Galaxy Note II.

În privinţa conectivităţii, S III Mini nu are suport LTE, în linie cu strategia de a viza reţelele 3G mai răspândite la nivel global.

Potrivit Samsung, noul model vizează publicul care vrea un telefon mai "practic".

Grupul a anunţat că Mini va fi introdus în Europa mai târziu pe parcursul acestui an. Magazinul online din Germania al grupului afişează preţuri de 399 euro pentru S III Mini, faţă de 550 euro pentru cel mai ieftin S III.

Alte specificaţii includ Bluetooth 4.0, memorie de 8GB sau 16GB cu posibilitatea de a fi crescută până la 32GB. Bateria de 1.500mAh este mai mică, astfel că un utilizator ar trebui să se aştepte să încarce telefonul zilnic, potrivit portalului CNET.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO