Business Hi-Tech

Samsung, cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, livrează rezultate „pe gustul” investitorilor: Profitul gigantului sud-coreean a crescut în T3 cu 21%

Samsung, cel mai mare producător de smartphone-uri din...

Autor: Alex Ciutacu

31.10.2018, 12:54 141

Samsung Electronics a anunţat miercuri rezultatele financiare şi a raportat un profit operaţional de 15,5 miliarde de dolari în T3, acestea fiind în linie cu estimările companiei, reprezentând un salt de 21% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit CNBC.

Cel mai mare producător de smartphone-uri din lume a anunţat venituri trimestriale consolidate în valoare de 57,3 miliarde dolari, în creştere cu 5,5% faţă de T3 2017.

Oficialii companiei au declarat că rezultatele au fost livrate pe fondul unor vânzări mai bune şi a unui profit mai ridicat încasat din segmentul produselor de stocare, utilizate în smartphone-uri şi centre de date, precum şi din segmentul de OLED-uri.

În ciuda creşterii profitului total, Samsung a anunţat că se confruntă cu o scădere a încasărilor din businessul de telefonie mobilă – chiar şi în contextul în care modelele Galaxy s-au vândut cu succes.

Pentru al patrulea trimestru, gigantul hi-tech estimează că vânzările totale vor scădea, pe fondul unei cereri scăzute pe piaţa de semiconductori din motive sezoniere.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO