Samsung dă startul vânzărilor de televizoare OLED cu ecran curbat. Cât costă noile modele

28 iun 2013 Autor: Cătălina Butan

Cel mai mare producător de televizoare din lume Samsung Electronics a dat startul vânzărilor de televizoare OLED cu ecran curbat în Coreea de Sud, la un preţ care porneşte de la 13.000 de dolari, scrie Wall Street Journal.

Producătoarul sud-coreean care deţine apoape o treime din producţia mondială de televizoare urmăreşte să-şi menţină poziţia de lider pe piaţa prin utilizarea a două tehnologii de ultimă generaţie: tehnologia OLED (diode organice emitatoare de lumina - n. red.) şi tehnologia ultra HD care promite o rezoluţie de patru ori mai mare decât cea existentă.

Folosirea tehnologiei OLED permite un nivel de contrast superior şi o mai bună redare a scenelor întunecoase decât este posibil cu televizoarele bazate pe tehnologie LCD. Deoarece pixelii care compun un ecran OLED emit propria lumină, televizoarele OLED nu au nevoie de o sursă de lumină auxiliară, devenind chiar şi mai subţiri decât modele disponibile în prezent pe piaţă.

Rivalii de la LG Electronics şi Sony Corp. pariază de asemenea pe aceste tehnologii, fiecare lansând modele de televizoare OLED cu ecran curbat.

Noul televizor Samsung dispune de un ecran cu diagonală 55 inch (140 cm), modelat într-o formă care să acopere mai eficient câmpul vizual al spectatorului. Potrivit Samsung, forma ecranului aduce unele beneficii şi în privinţa unghiurilor de vizibilitate, mai ales dacă nu privim televizorul direct din faţă.

Samsung va vinde televizoarele în 20 de magazine din Coreea de Sud. Reprezentanţii gigantului nu au precizat când vor fi disponibile noile modele şi în alte zone din întreaga lume.

 

 

 

 
Cuvinte cheie:
OLED
, televizoare
, ecran curbat
, samsung

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide