Business Hi-Tech

Samsung dă startul vânzărilor de televizoare OLED cu ecran curbat. Cât costă noile modele

Samsung dă startul vânzărilor de televizoare OLED cu...

Autor: Cătălina Butan

28.06.2013, 13:31 4486

Cel mai mare producător de televizoare din lume Samsung Electronics a dat startul vânzărilor de televizoare OLED cu ecran curbat în Coreea de Sud, la un preţ care porneşte de la 13.000 de dolari, scrie Wall Street Journal.

Producătoarul sud-coreean care deţine apoape o treime din producţia mondială de televizoare urmăreşte să-şi menţină poziţia de lider pe piaţa prin utilizarea a două tehnologii de ultimă generaţie: tehnologia OLED (diode organice emitatoare de lumina - n. red.) şi tehnologia ultra HD care promite o rezoluţie de patru ori mai mare decât cea existentă.

Folosirea tehnologiei OLED permite un nivel de contrast superior şi o mai bună redare a scenelor întunecoase decât este posibil cu televizoarele bazate pe tehnologie LCD. Deoarece pixelii care compun un ecran OLED emit propria lumină, televizoarele OLED nu au nevoie de o sursă de lumină auxiliară, devenind chiar şi mai subţiri decât modele disponibile în prezent pe piaţă.

Rivalii de la LG Electronics şi Sony Corp. pariază de asemenea pe aceste tehnologii, fiecare lansând modele de televizoare OLED cu ecran curbat.

Noul televizor Samsung dispune de un ecran cu diagonală 55 inch (140 cm), modelat într-o formă care să acopere mai eficient câmpul vizual al spectatorului. Potrivit Samsung, forma ecranului aduce unele beneficii şi în privinţa unghiurilor de vizibilitate, mai ales dacă nu privim televizorul direct din faţă.

Samsung va vinde televizoarele în 20 de magazine din Coreea de Sud. Reprezentanţii gigantului nu au precizat când vor fi disponibile noile modele şi în alte zone din întreaga lume.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO