Business Hi-Tech

Samsung: În 10 luni s-au vândut deja mai multe smartphone-uri decât în tot anul trecut

Alexandru Munteanu, Head of Telecom Division, Samsung Electronics România:

Dacă anul trecut ponderea smartphone-urilor a fost de 40% în totalul vânzărilor, anul acesta, ca număr de unităţi, am ajuns deja la 55%. Din punctul de vedere al valorii deja smartphone-urile domină cu o pondere de peste 85%, faţă de 75% anul trecut. (...) Avem o cotă de peste 40% la nivelul întregii pieţe de telefoane mobile. În octombrie cota de piaţă era mai mare decât cea de anul trecut. Din punctul de vedere al valorii, avem o cotă de peste 40%, de asemenea mai mare faţă de 2013.

Alexandru Munteanu, Head of Telecom Division, Samsung Electronics România: Dacă anul trecut ponderea smartphone-urilor a fost de 40% în totalul vânzărilor, anul acesta, ca număr de unităţi, am ajuns deja la 55%. Din punctul de vedere al valorii deja smartphone-urile domină cu o pondere de peste 85%, faţă de 75% anul trecut. (...) Avem o cotă de peste 40% la nivelul întregii pieţe de telefoane mobile. În octombrie cota de piaţă era mai mare decât cea de anul trecut. Din punctul de vedere al valorii, avem o cotă de peste 40%, de asemenea mai mare faţă de 2013.

Autor: Adrian Seceleanu

08.12.2014, 00:07 328

Vânzările de smartphone-uri din primele zece luni ale acestui an au depăşit deja ca număr de unităţi şi valoare rezultatele înregistrate în întreg anul precedent, a declarat într-un interviu pentru ZF Alexandru Mun­tea­nu, directorul diviziei de telecom din cadrul subsidiarei locale a gigantului sud-coreean Samsung, liderul pieţei locale de telefoane inteligente.

„În întreg anul 2013 s-au vândut 1,5 milioane de smartphone-uri, iar în primele zece luni din acest an vânzările au depăşit deja 1,8 milioane de unităţi. În 2013 valoarea pieţei de smartphone-uri a fost de 320 de milioane de euro, iar anul acesta valoarea este deja de peste 340 mil. euro fără noiembrie şi decembrie“, a declarat Munteanu. El a adăugat că vânzările totale de telefoane din România s-au ridicat la 3,6 milioane de unităţi în 2013 şi 3,3 milioane de unităţi în perioada ianuarie-octombrie din acest an.

Aceste date scot în evidenţă evoluţia puternic ascendentă a segmentului smartphone, care reprezintă o pondere din ce în ce mai mare din totalul pieţei. „Dacă anul trecut ponderea smartphone-urilor a fost de 40% în totalul vânzărilor, anul acesta, ca număr de unităţi, am ajuns deja la 55%. Din punctul de vedere al valorii deja smartphone-urile domină cu o pondere de peste 85%, faţă de 75% anul trecut.“

În aceste condiţii, anul acesta piaţa de smartphone-uri va ajunge la aproximativ 2,4 milioane de unităţi. „Anul viitor nu cred că vom mai vorbi foarte mult de telefoane mobile simple («feature phone-uri»)“. Vânzările de smartphone-uri au depăşit pentru prima oară ca pondere telefoanele simple în luna octombrie a anului 2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO