Business Hi-Tech

Samsung: Piaţa locală de smartphone-uri a ajuns la 4,7 milioane de unităţi în 2018

Samsung: Piaţa locală de smartphone-uri a ajuns la 4,7...

Autor: Ioana Nita

27.02.2019, 00:07 367

Piaţa de smartphone-uri din România a ajuns anul trecut la 4,7 milioane de unităţi, cu 4% mai mult faţă de 2017, în condiţiile în care piaţa se maturizează, iar creşterile nu vor mai fi generate de volume, ci de vânzările modelelor premium. Ca atare, valoarea vânzărilor de smartphone-uri livrate anul trecut pe plan local a crescut cu 22%, la circa 1,33 mld. euro, potrivit estimărilor subsidiarei locale a gigantului sud-coreean Samsung, liderul pieţei de smartphone-uri din România.

„2018 a fost un an bun pentru piaţa de smartphone-uri din România care a crescut cu 4% ca număr de unităţi, ceea ce este un lucru bun comparativ cu tendinţele din restul Europei. În a doua jumătate a anului piaţa a dat semne de oboseală, în sensul în care ritmul anual de creştere nu a mai fost la fel de accentuat ca în prima parte a anului. Însă, pe întreg anul piaţa a rămas pe creştere“, a declarat pentru ZF Tiberiu Dobre, şeful diviziei telecom din cadrul Samsung România. Gigantul sud-coreean a avut anul trecut vânzări cu 11% mai mari pe piaţa de smartphone-uri din România, acestea generând venituri de circa 520 mil. euro pentru subsidiara locală Samsung. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO