Business Hi-Tech

Samsung prezintă cea de-a doua generaţie a camerei foto cu Android. Care sunt funcţiile noi. Galerie FOTO

Samsung prezintă cea de-a doua generaţie a camerei foto cu Android

Samsung prezintă cea de-a doua generaţie a camerei foto cu Android

Autor: Bogdan Alecu

03.01.2014, 14:28 736

Samsung a prezentat noua Galaxy Camera 2, a doua generaţie a device-ului care a implementat într-un aparat foto funcţii care până atunci erau disponibile doar pe telefoanele şi tabletele cu sistem de operare Android. Camera dispune acum de un procesor Quad-Core de 1,6 GHz (faţă de un quad-core la 1,4 Ghz la generaţia anterioară) şi vine cu un design retro. Galaxy Camera 2 dispune de un senzor BSI CMOS de 16 MP şi un zoom optic de 21x, la fel ca şi generaţia anterioară.

Spre deosebire de generaţia anterioară, noua Galaxy camera vine cu funcţii avansate Wi-Fi şi NFC, iar Tag & Go facilitează conectarea cu alte dispozitive şi smartphone-uri dotate cu NFC. Este suficientă o simplă atingere a smartphone-ului şi a camerei, iar imaginile pot fi transferate cu uşurinţă.

De asemenea, cu Photo Beam, imaginea vizualizată pe cameră este transferată automat pe smartphone-ul la care se conectează prin atingere, în timp ce cu Mobile Link utilizatorii pot să selecteze fotografiile pentru a le transfera. Remote Viewfinder le permite fotografilor să controleze camera foto cu ajutorul smartphone-ului, oferind astfel mai multă libertate de mişcare.

Display-ul HD Super Clear Touch LCD de 4,8 inci (4,77 inchi la prima generaţie) permite navigarea cu uşurinţă în meniu şi accesarea rapidă a tuturor funcţiilor aparatului foto.

Cu Smart Mode, utilizatorii pot alege din 28 de moduri de fotografiere presetate, potrivite unor scenarii diferite, oferind astfel o abordare creativă. Pentru cei aflaţi la începutul drumului în arta fotografică, funcţia Smart Mode Suggest este foarte utilă – analizează mediul înconjurător şi condiţiile de iluminare şi apoi recomandă cel mai potrivit Smart Mode. Modul Selfie Alarm garantează autoportrete reuşite: camera face cinci fotografii succesive, la rezoluţie mare, pentru ca apoi utilizatorii să o poată selecta pe cea mai bună dintre ele.

Modul Multi Motion Video le permite utilizatorilor să seteze viteza de captare a filmelor şi să creeze videoclipuri cu o viteză de redare mai mare sau mică (viteza de redare poate varia de la de 8 ori mai încet până la de 8 ori mai rapid). în plus, fotografiile pot fi editate direct din cameră cu aplicaţii precum Paper Artist sau Xtremera.

Samsung nu a comunicat preţul celei de-a doua generaţii, dar, ca şi prima, cel mai probabil va avea un preţ de pornire de peste 3.000 de lei având în vedere fişa tehnică.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO