Business Hi-Tech

Samsung România, un business de 1 mld. euro pe an, are un nou preşedinte, care vine de la subsidiara din Ungaria

Julia Kim

Julia Kim

Autor: Adrian Seceleanu

17.01.2022, 00:02 456

Samsung Electronics România, un business de 1 miliard de euro pe an, a numit-o în funcţia de preşedinte pentru operaţiunile locale şi din Bulgaria pe Julia Kim, a anunţat compania.

„Începând cu ianuarie 2022, ea va fi responsabilă cu gestionarea activităţilor companiei atât pe piaţa românească, cât şi pe cea bulgară. Cu o experienţă de peste 25 de ani în domeniul tehnologiei, Julia Kim face parte din echipa Samsung de aproape 20 de ani”, potrivit sursei citate. 

„Datorită performanţei ridicate şi a expertizei de business, vom contribui la dezvoltarea companiei şi vom  întări poziţia de lider pe piaţa de tehnologie. Cred că viziunea noastră pentru viitor va defini stilul nostru de viaţă de astăzi.”, a declarat Julia Kim. După ce a obţinut diploma de licenţă în limba şi literatura spaniolă în cadrul Universităţii Coreene, Julia Kim şi-a început cariera în echipa de suport din cadrul departamentului de management din cadrul Samsung.

Pentru câţiva ani, a câştigat experienţă în mediul de start-up, alăturându-se apoi din nou Samsung, lucrând în mai multe departamente care ţin de marketing strategic, precum: Product Planning / IMC, Online Marketing, EU Sales şi Marketing. În 2009 a fost repartizată la EVO (European Visual Operation) pentru EHQ din Londra şi apoi s-a mutat la Samsung Electronics Baltics ca CE Business Manager. În 2015, a revenit în echipa de marketing global în departamentul de TV din Coreea, iar în 2020 a devenit preşedinte al Samsung Ungaria.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO