Business Hi-Tech

Samsung ţinteşte o cotă de 7%pe piaţa locală de portabile în acest an

Autor: Magraon Andreea

27.01.2011, 11:08 33

Samsung, unul dintre cei mai importanţi producători deechipamente IT&C din lume, are ca obiectiv atingerea în acestan a unei cote de 7% pe piaţa locală de portabile (notebook-uri şinetbook-uri), a declarat Sebastian Cucu, IT manager division alcompaniei.

Samsung a lansat pe piaţa locală o nouă gamă de laptopuri, cevor fi puse în vânzare din primăvară la preţuri de circa 2.000 delei.

"Venim într-un moment în care piaţa nu se mişcă extraordinar,dar laptopurile sunt un segment care merge foarte bine", a declaratCucu. El susţine că în acest an piaţa locală de portabile va creştecu 10%, până la aproximativ 450.000 de unităţi. "Creşterea va fimai accentuată în a doua jumătate a anului, primul semestru fiindîncă sub semnul întrebării", susţine reprezentantul Samsung.

Potrivit companiei de cercetare, piaţa locală de PC-uri a fostanul trecut de 600.000 de unităţi, dintre care 400.000 deportabile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO