Business Hi-Tech

Samsung vine cu televizoare 3D. Pretul ajunge si la 4.000 de euro

Samsung vine cu televizoare 3D. Pretul ajunge si la 4.000 de euro
24.02.2010, 23:06 421

Compania sud-coreeana Samsung, unul dintre cei mai mariproducatori mondiali de televizoare de ultima generatie, va lansain aprilie in Romania primele TV-uri cu tehnologie LED (LightEmitting Diode) care permit vizualizarea de imagini tridimensionale(3D), cu preturi care vor ajunge si la 16.000 de lei (aproximativ4.000 de euro).

Raul Filip, division manager al Samsung Electronics Romania,spune ca promovarea noilor produse va fi una consistenta, pe fondulestimarilor ca pe piata locala se vor gasi clienti interesati sidispusi sa plateasca si 4.000 de euro pe un asemenea televizor."Avem de gand sa promovam agresiv acest produs. Bugetul depromovare este unul substantial, iar obiectivul nostru este caatunci cand un client se gandeste la LED 3D sa spuna Samsung", aadaugat Filip, fara a oferi detalii despre nivelul bugetului depromovare.

Anul trecut romanii au cumparat aproximativ 500.000 detelevizoare de ultima generatie (LCD, plasma, LED) pe care auplatit 180 mil. euro, potrivit estimarilor de pe piata si datelorfurnizate de compania de analiza GfK. Grosul vanzarilor a fost insareprezentat de modelele ieftine, televizoarele cu LCD. Ce publicexista in Romania pentru televizoarele cu cele mai noi tehnologii,precum cele cu LED, care asigura, potrivit producatorilor ocalitate superioara a imaginii? Raul Filip spune ca anul trecut 5%din televizoarele vandute de Samsung in Romania au fost din gamaLED, dar in acest an procentul s-ar putea dubla la 10% din totalullivrarilor.

"Odata cu aceasta lansare procentul vanzarii produselor LED s-arputea dubla, insa ramane de vazut ce vor face si competitorii",spune Filip. Preturile pentru televizoarele cu tehnologie LEDpleaca pe piata locala de la aproximativ 2.800 de lei.Reprezentantul Samsung spune ca pretul modelelor 3D va ajunge si la4.000 de euro. "Cel mai scump model existent acum pe piata dinRomania costa circa 16.000 de lei, iar pretul viitorului LED 3D nuva fi foarte diferit de acest prag", a declarat Raul Filip.

Televizoarele 3D de la Samsung au un procesor incorporat carepermite conversia imaginilor 2D in 3D in timp real, astfel catarile cu o tehnologie mai limitata a programelor TV, cum e,potrivit Samsung, si Romania, nu vor pune in pericol vanzarile.Pentru a vizualiza programele in format 3D persoanele care cumparatelevizoare 3D trebuie sa poarte niste ochelari speciali. OficialiiSamsung precizeaza insa ca utilizatorii pot "decupla" modul 3D, iartelevizoarele devin atunci niste echipamente "obisnuite", pentrucare nu mai este nevoie de ochelari.

Si rivalii de la LG, de asemenea unii dintre cei mai marijucatori de pe piata TV-urilor, vor aduce in Romania televizoare3D. "La inceputul lunii mai vom introduce pe piata din Romania oserie de televizoare 3D impreuna cu accesoriile aferente. Unuldintre modelele listate in noua gama este LG LE9500. Acest modelincorporeaza tehnologia LED si este si primul televizor LCD 3D dela LG. Pretul pentru modelele cu diagonala de 119 cm va fi intre7.999 si 9.999 lei", au precizat pentru ZF reprezentantii LGRomania.

Si compania japoneza Sony are in plan sa aduca in Romaniatelevizoare si playere Blu-Ray 3D. Taiju Ishikawa, seful divizieiconsumer a sucursalei Sony din Romania, declara recent intr-uninterviu pentru ZF ca doua dintre tendintele care vor dominavanzarile de pe piata locala vor fi televizoarele conectate lainternet si tehnologia 3D.

In primele 10 luni ale anului trecut in Romania se vandusera283.000 de televizoare cu tub catodic si 313.000 de tip LCD si cuplasma, potrivit datelor GfK. Potrivit LG Romania, vanzarile detelevizoare LCD, cu plasma si LED au ajuns la 500.000 la nivelulintregului an 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO