Business Hi-Tech

Samsung vrea să-şi majoreze vânzările de laptopuri cu 80%

Autor: Magraon Andreea

24.02.2011, 23:48 32

Producătorul sud-coreean de electronice şi electrocasniceSamsung estimează că în acest an va vinde cu 80% mai multelaptopuri decât anul trecut, mizând pe noile modele de PC-uri,scrie Bloomberg.

Compania ţinteşte vânzări de 18 milioane de laptopuri la nivelmondial, faţă de 10 milioane de unităţi de anul trecut, potrivitlui Kevin Lee, vicepreşedinte al companiei de soluţii de IT Suwon.

Atingerea acestei ţinte de vânzări ar duce Samsung la o cotă de6-7% pe piaţa mondială de laptopuri, faţă de 5 procente din 2010.Creşterea vânzărilor de PC-uri la nivel global a avut de suferit înultimul trimestru al anului trecut, când utilizatorii s-au orientatmai degrabă către tablet PC-uri precum Apple iPad, potrivitcompaniilor de cercetare IDC şi Gartner.

Piaţa mondială de PC-uri este aşteptată să crească cu 16% înacest an, la 409 de milioane de unităţi. Analiştii de la Gartnersusţin că în timp ce consumatorii nu mai cumpără laptopuri,companiile continuă procesul de înlocuire a PC-urilor. Samsung seva axat pe modelele scumpe, în speranţa că utilizatorii vor fiinteresaţi de laptopurile "premium". Compania va lansa în martie unlaptop de acest tip. Samsung a intrat luna trecută şi pe piaţalocală de laptopuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO