Business Hi-Tech

Şase foşti angajaţi UiPath au atras o finanţare de 2,8 mil. dolari pentru Kubeark

fondatorii Kubeark

fondatorii Kubeark

Autor: Alexandra Cepăreanu

01.02.2023, 16:58 628

Start-up-ul Kubeark, care a dezvoltat o platformă deschisă şi compatibilă cu toate tipurile de infrastructură, cu scopul de a sprijini întreprinderile să-şi rezolve provocările legate de scalabilitate, livrare şi managementul ciclului de viaţă al aplicaţiilor, a atras o finanţare în valoare de 2,8 milioane de dolari într-o rundă de tip pre-seed, arată un comunicat transmis de reprezentanţii companiei. Runda de investiţii a fost condusă de Credo Ventures, cu participarea Seedcamp, LAUNCHub Ventures, 500 Emerging Europe şi alţii.  

„Furnizorii de software întâmpină greutăţi legate de infrastructura lor hibridă de cloud şi atunci când vor să transforme produsele din on premise în produse cloud la scară largă. Kubeark îi poate ajuta să obţină excelenţă operaţională, indiferent de locul în care îşi ţin infrastructura: on premise, în cloud public sau privat“, a spus Bogdan Nedelcov, CEO şi cofondator al Kubeark. De asemenea, investiţia ridicată va ajuta Kubeark să accelereze dezvoltarea platformei şi să construiască o reţea puternică de parteneri globali pentru a avansa şi a scala adoptarea tehnologiei sale, au mai transmis reprezentanţii companiei. 

„Cloud computing continuă să fie un trend tehnologic important, din ce în ce mai multe companii adoptând o abordare de tip cloud-native. În acest parcurs, o provocare majoră cu care se confruntă acestea este aceea de a face aplicaţiile mai scalabile şi mai uşor de implementat. Considerăm că Kubeark răspunde acestei nevoi reducând complexitatea şi permiţând utilizatorului să definească regulile de business care pun în mişcare procesul de implementare“, a spus Ondrej Bartos, Co-fondator şi Partener General la Credo Ventures.

Kubeark îşi propune să elimine complexitatea parcursului dezvoltării aplicaţiilor prin implementarea, gestionarea şi scalarea facilă a aplicaţiilor pe orice tip de infrastructură, de la cloud privat sau public la on premise, atât pentru sisteme deschise, cât şi pentru cele închise.

„Platforma noastră deschide o nouă eră, în care produsele software sunt livrate ca produse SaaS veritabile, ajutând furnizorii să accelereze imperative precum time-to-value, sa hiper-scaleze livrarea de aplicaţii şi să transforme instant orice software într-un produs SaaS“, a adăugat Bogdan Nedelcov.

Start-up-ul este fondat de foşti angajaţi ai UiPath - prima companie pornită în România care s-a listat la New York -, echipa fiind compusă din CEO Bogdan Nedelcov, CTO Teofil Harapcea, VP of Engineering Adrian Tudoran, VP of Customer Success George Dumitraşcu, VP of Product Bogdan Dumitru şi Mihai Faur (Board Member). Cu sediul central în New York, Kubeark are birouri în Bucureşti, România, şi o echipă de 20 de oameni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO