Scandal la nivel internaţional. Uber ar fi dat mită pe pieţele externe şi ar fi angajat experţi instruiţi de CIA pentru a sparge sisteme de IT ale rivalilor şi autorităţilor

18 dec 2017 Autor: Adrian Seceleanu

Compania americană Uber ar fi dat mită unor oficiali de pe pieţe externe unde compania are operaţiuni şi ar fi angajat experţi instruiţi de CIA pentru a sparge sisteme IT deţinute de furnizori rivali şi autorităţi pentru a fi la curent cu planurile acestora, scriu Wall Street Journal şi Bloomberg, citând un document care a devenit public la finele săptămânii trecute ca parte a procesului prin care start-up-ul este acuzat că a furat secrete comerciale de la Alphabet (Google).

Documentul - o scrisoare de 37 de pagini scrisă de avocatul fostului manager pentru securitate al Uber, Richard Jacobs - descrie o companie care se foloseşte de practici înşelătoare şi nu ezită să utilizeze date obţinute prin comiterea unor infracţiuni pentru a-şi proteja businessul. După ce Jacobs a trimis scrisoarea în mai, Uber l-a plătit cu 4,5 mil. dolari pentru a deveni consultant, şi i-a dat alte 3 mil. dolari avocatului.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.12.2017

 
Cuvinte cheie:
autoritati
, angajare
, mita
, piata
, cia
, experti
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide