Business Hi-Tech

Scandal major pentru Apple. Breşă gravă de securitate: Utilizatorii care foloseau FaceTime puteau auzi ce se petrece înainte ca persoana sunată să răspundă

Scandal major pentru Apple. Breşă gravă de securitate:...

Autor: Alex Ciutacu

29.01.2019, 14:34 472

Apple a dezactivat temporar opţiunea de Group FaceTime în sistemele de operare iOS şi macOS pentru a repara o eroare gravă de securitate, potrivit The Verge.

O eroare în opţiunea de FaceTime de la Apple îi permitea oricui să sune pe cineva şi să asculte ce se aude la celălalt capăt al liniei înainte ca interlocutorul să răspundă.

Bug-ul păcălea FaceTime-ul să considere acela drept un apel activ, forţând microfonul de la celălalt capăt să înceapă să transmită.

Apple a dezactivat acum din servere opţiunea de Group FaceTime, iar asta a rezolvat problema pentru o mare parte din utilizatori.

Cu toate acestea, eroarea încă persistă pentru alţi utilizatori, dar sursa citată scrie că Apple încă este în procesul de a curăţa eroarea din servere.

Eroarea va fi reparată şi în sistemele utilizatorilor odată cu un update de soft ce ar urma să vină săptămâna aceasta.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO