Business Hi-Tech

Scarlat, Bit Solutions: Pentru a termina proiectele din IT la timp este nevoie de programatori angajaţi. Nu se poate merge doar pe outsourcing

Autor: Ştefan Stan

12.05.2014, 00:08 592

Întârzierile la livrările de proiecte în IT în România sunt o problemă reală, atât pentru clienţi, cât şi pentru firmele care se ocupă de programare, în condiţiile în care livrările pot avea decalaje de până la câteva luni între deadline şi finalizare, a declarat la ZF Live Florin Scarlat, general manager al companiei Bit Solutions.

BitSolutions este o companie care oferă servicii de outsourcing şi externalizare IT şi face un milion de euro cu 15 angajaţi, dintre care trei programatori. Compania are un profit de 100.000 euro. Compania a fost cel mai recent evaluată la 2,5 mil. euro. Cea mai mare parte din venitul BitSolutions vine din externalizare IT şi consultanţă.

„În România, problema decalajului până se primesc proiectele de la programatori este o realitate. Şi eu am trecut prin această problemă. Soluţia e să ai programatori angajaţi, să nu lucrezi numai cu freelanceri. O companie nu poate merge doar pe outsourcing continuu, trebuie o echipă proprie, trebuie să ai investiţii semnificative în echipa respectivă. Investiţiile trebuie făcute mai ales pe partea de leadership, prin cursuri şi dezvoltare personală. Trebuie ca programatorii care îşi asumă un termen să şi livreze proiectele în timp util. Chiar dacă vina este a programatorilor, în ochii clientului firma pare neserioasă dacă nu respectă termenul. Pe mine mă afectează mult mai tare decât pe client. Întârzierile la livrări de proiecte în România diferă în funcţie de complexitatea lucrării. La un site pot fi întârzieri de câteva săptămâni, însă la o aplicaţie mai complexă în­târzierile pot ajunge şi la câteva luni. În lunile de întârziere se pierd bani. În caz de întârziere trebuie să oferim ceva la schimb: un upgrade la aplicaţie sau discounturi“, a declarat Florin Scarlat.

Multe proiecte sunt întârziate din cauză că în firme nu există project manageri buni, oameni care să urmărească ca toate lucrurile să se întâmple la timp.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO