Business Hi-Tech

Sclavie modernă la fabricile deţinute de Samsung şi furnizorii săi în Asia - raport

Sclavie modernă la fabricile deţinute de Samsung şi furnizorii săi în Asia - raport

Autor: Andrei Cîrchelan

05.09.2012, 12:17 6729

Samsung Electronics şi furnizorii săi din China angajează muncitori minori, îşi forţează lucrătorii la ore de lucru suplimentare şi nu le asigură condiţii de lucru in siguranţă, potrivit unui raport China Labor Watch, preluat de Bloomberg.

Grupul, care monitorizează condiţiile de lucru din China, spune că descoperit "abuzuri grave" la şase fabrici deţinute în Asia de Suwon, Samsung şi furnizori ai Samsung. Printre abuzuri se numără muncă suplimentară forţată care cumulează peste 100 de ore lunar, muncă neplătită şi obligaţia angajaţilor de a sta în picioare 11-12 ore pe zi.

În plus, lucrătorii sunt supuşi la "abuzuri fizice şi verbale", şi nu au nicio modalitate reală de a face plângere împotriva situaţiei.

Organizaţiile de drepturi ale muncitorilor au extins investigaţiile, asupra fabricilor din Asia, spre Samsung, Dell şi Hewlett-Packard, după ce un lanţ de sinucideri la o fabrică din China a Foxconn Technology Group, furnizor Apple, a atras atenţia asupra condiţiilor de lucru.

"Abuzurile asupra muncitorilor nu se găsesc numai la Samsung. Ele sunt o problemă în toată industria electronicelor", a spus Kevin Slaten, purtător de cuvânt pentru China Labor Watch.

Samsung îşi verifică "frecvent" fabricile. Compania nu ştie de existenţa vreunui caz de muncitori minori în fabricile sale, a declarat James Chung, purtător de cuvânt al companiei sud-coreene.

Compania are "toleranţă zero" pentru angajarea de minori de către furnizorii săi, şi va înceta orice colaborare cu furnizorii la care se găsesc astfel de abuzuri, a adăugat Chung.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO