Business Hi-Tech

Şcoala de IT Wantsome din Iaşi şi startup-ul specializat în tehnologie low-code Plant an App lansează un curs de Low-Code Engineering pentru persoanele care îşi doresc reconversia profesională către IT

Iuliana Anton, fondatoar şcoala de IT Wantsome

Iuliana Anton, fondatoar şcoala de IT Wantsome

Autor: Alexandra Cepăreanu

12.02.2021, 14:32 145

Şcoala de IT Wantsome din Iaşi, cea mai mare unitate de învăţământ independent în IT din nord-estul României, împreună cu startup-ul specializat în tehnologie low-code Plant an App, care a dezvoltat o platformă pentru crearea rapidă de aplicaţii software dedicate firmelor mari, lansează un curs Low-Code Engineering – Traseul de carieră agil, dedicat persoanelor care îşi doresc reconversia profesională către industria de IT, dar şi celor care vor să aprofundeze cunoştinţe în acest domeniu.

„Domeniul IT este unul care evoluează constant, tocmai de aceea ne dorim ca prin portofoliul nostru de cursuri să aducem pe piaţa din România specializări pentru cele mai recente tehnologii. Ne dorim ca cei care ne trec pragul să aibă la îndemână o gamă variată de module. Astfel, ne bucură colaborarea cu Plant an App”, a spus Iuliana Anton, fondatoare Wantsome.   

Cursul Low-Code Engineering – Traseul de carieră agil este format din nouă module. Astfel, primul modul cuprinde de la introducere în IT şi ce înseamnă o aplicaţie până la utilizarea de date, interfaţă, testare.

De asemenea, cursul se închide cu o prezentare care va fi susţinută în faţa unui grup de posibili angajatori şi va consta în expunerea aplicaţiei pe care fiecare cursant a construit-o în toate cele nouă module de curs. Cursul este recunoscut la nivel internaţional, iar costul este de 1.130 de euro.

„Pentru domeniul IT, tehnologia low-code este încă la început, nu doar în România, ci la nivel global. Însă, prin ritmul accelerat de creştere pe care îl are, ne dăm seama că în câţiva ani serviciile de low-code vor fi unele dintre cele mai căutate. Crearea de aplicaţii în timp scurt şi la costuri reduse va deveni o cerinţă puternică în piaţă. Avem în ţară o forţă de muncă în IT excepţională, recunoscută pentru performanţele sale la nivel mondial, iar noi ne dorim să rămânem la aceste standarde crescute. Reconversia profesională către IT prin low-code este acum posibilă la un curs distanţă”, a adăugat Bogdan Liţescu, fondator şi CEO Plant an App.

Pe data de 20 februarie, Wantsome şi Plant an App organizează şi o sesiune demonstrativă de prezentare a cursului Low-Code Engineering.

Evenimentul se va desfăşura online şi va consta în prezentarea programei, structurii şi metodologiei cursului, dar şi în exerciţii practice pentru cei prezenţi, care vor înţelege concret în ce constă cursul.

De asemenea, în cadrul acestui curs participanţii vor învăţa cum să creeze aplicaţii de business. Cursul începe pe 1 martie 2021, cu o introducere în IT, şi continuă în perioada 1 aprilie - 31 mai 2021 cu module dedicate aprofundării informaţiilor despre tehnologia low-code.

„Absolvenţii cursului vor deveni Low-Code Engineers, cu abilităţi reale de creare de aplicaţii end-to-end pentru enterprise, startup-uri sau chiar vor putea lucra ca freelanceri. Pe parcursul programului de învăţare, Plant an App pune la dispoziţia participanţilor licenţe Plant an App, suport tehnic şi interacţiune cu echipa, iar la final absolvenţii vor avea oportunitatea de a obţine un loc de muncă. Plant an App oferă două locuri de muncă în cadrul echipei pentru absolvenţii cursului.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO