Business Hi-Tech

Scop Computers speră că piaţa IT va creşte cu 10%

Scop Computers speră că piaţa IT va creşte cu 10%

Autor: Ştefan Vrabie

29.03.2011, 23:45 165

Scop Computers, distribuitor de echipamente IT&C deţinut degrupul polonez ABC Data, estimează o creştere a pieţei de IT înRomânia anul acesta cu până la 10%.

"Sperăm ca anul acesta să crească piaţa de IT undeva între 5 şi 10%şi odată cu ea şi piaţa de distribuţie", a spus Alexandru Vişan,director general al Scop Computers. El a refuzat să ofere detaliidespre cifra de afaceri înregistrată de companie în 2010,menţionând doar că în ultimii doi ani, pe fondul crizei, compania apierdut o serie de parteneri, care au fost în parte înlocuiţi decompanii care vând online.

"Chiar dacă am pierdut parteneri, apar alţii, în special firme careactivează online." Vişan a mai spus că până în prezent vânzărilecătre companii au mers mai bine decât cele pe segmentul consumer,fără a oferi detalii. În 2009 Scop Computers a avut afaceri de 81,5mil. euro.

Cel mai mare distribuitor de IT&C de pe piaţa locală, AsesoftDistribution, a înregistrat anul trecut o creştere de 45% a cifreide afaceri, până la valoarea de 145 mil. euro.
În 2009, pachetul majoritar de acţiuni al Scop Computers, fostullider al pieţei locale de distribuţie de IT&C, o companiefondată în anul 1995 de doi discreţi antreprenori locali, AlexandruVişan şi Dragoş Stan, a fost preluat de grupul ABC Data, cel maimare distribuitor de IT&C din Polonia. Tranzacţia a avut ovaloare de 5 milioane de euro, iar cele două părţi au agreat căpartea poloneză va deveni în câţiva ani singurul proprietar.

AFACERI DE LA ZERO