Business Hi-Tech

Sectorul IT a avut a doua cea mai mare contribuţie la creşterea PIB în primele nouă luni, depăşind agricultura sau construcţiile

Sectorul IT a avut a doua cea mai mare contribuţie la...

Autor: Adelina Mihai

10.12.2016, 08:00 1064

Produsul intern brut al României şi-a mai temperat creşterea în trimestrul trei al anului, majorându-se cu 4,4% faţă de perioada similară din 2015 şi, în total, creşterea PIB pe primele nouă luni ale anului a fost de 4,9% faţă de acelaşi interval de anul trecut.

Statisticile arată că sectorul IT a avut a doua cea mai mare contribuţie la creşterea econo­mică din primele nouă luni, după comerţ.

„Măsurile de sprijinire a industriei din zona fiscală şi educaţională au stat la baza atât a creşterii cifrei de afaceri a sectorului, cât mai ales a valorii adăugate pe activităţile derulate. Menţinerea tendinţei de creştere a sectorului este în primul rând legată de pre­dic­ta­bilitate şi de constanţă, dar şi de adoptarea unor măsuri care să susţină şi mai mult creş­te­rea“, a spus Valerica Dra­go­mir, directorul executiv al ANIS (Asociaţia Patronală a In­dustriei de Software şi Servicii).

Creşterea sectorului IT&C este o constantă a ultimilor ani, iar datele recente reconfirmă po­ziţionarea strategică a Româ­niei în zona tech. Sectorul IT&C nu doar că a avut a doua cea mai mare contribuţie la creşterea PIB din primele nouă luni ale acestui an, dar a depăşit atât agricultura, cât şi con­strucţiile în ceea ce priveşte contribuţia la formarea PIB-ului.

Cu 150.000 de angajaţi, sectorul IT&C a avut în primele nouă luni ale anului o contribuţie mai mare la PIB decât agricultura (unde lucrează 2 milioane de oameni) şi decât construcţiile (unde există 370.000 de angajaţi).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO