Business Hi-Tech

Sectorul tech din SUA: muncă de oriunde, dar pe bani mai puţini

Sectorul tech din SUA: muncă de oriunde, dar pe bani mai...

Autor: Bogdan Cojocaru

16.09.2020, 00:00 191

Companiile americane de tehnologie încep să-şi lase angajaţii să lucreze de oriunde vor ei, dar pe salarii mai mici, scrie Bloomberg.

Schimbarea vine în condiţiile în care salariaţii din sectorul american al tehnologiei continuă să părăsească Silicon Valley pentru mai mult spaţiu de trai şi un cost mai bun al vieţii.

În ultimele şase luni, mulţi angajaţi care locuiesc ­în metropole importante precum San Francisco s-au rupt de viaţa de oraş în favoarea unor zone mai puţin dens populate, cu un cost al vieţii mai mic şi cu mai mult spaţiu.

În timp ce unii dintre ei intenţionează să se întoarcă în Bay Area odată cu redeschiderea birourilor, alţii fac o schimbare permanentă, intenţionând să lucreze de acasă pe termen nelimitat. Ca răspuns, marile firme de tehnologie au început să examineze salariile angajaţilor care au părăsit definitiv Bay Area. Astfel, compania de software VMware a decis să reducă salariile celor care s-au mutat în oraşe mai ieftine.

În timp ce angajaţii pot lucra permanent de oriunde, salariile lor ar putea fi de acum mai mici dacă părăsesc Bay Area - un angajat care se mută la Denver, de exemplu, îşi va vedea salariul tăiat cu 18%, potrivit Bloomberg.

Chiar şi o mutare în statul California va avea ca rezultat salarii mai mici: angajaţii care se retrag în San Diego sau Los Angeles vor primi o reducere a salariului de 8%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO