Business Hi-Tech

Sediul ANCOM, zonă de grad zero în telecom în septembrie

Sediul ANCOM, zonă de grad zero în telecom în septembrie

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

26.07.2012, 00:07 1979

O clădire cu mai multe etaje, îmbrăcată în sticlă, situată pe strada Lucian Blaga din cartierul bucureştean Vitan - sediul direcţiei regionale Bucureşti a Autorităţii de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), va fi în septembrie "zona zero" a industriei locale de comunicaţii mobile, mai exact locul în care, pe durata a câteva zile, se va hotărî ce operatori vor rămâne pe o piaţă cu o valoare de aproximativ 40 de miliarde de euro până în anul 2029.

În această clădire (foto) va avea loc cea mai importantă licitaţie din telefonia mobilă din istoria României şi cea mai mare vânzare de resurse organizată de stat în acest an - care ar putea aduce la buget peste 700 mil. euro, în cazul în care toate licenţele scoase la vânzare vor fi adjudecate.

Fiecare operator va avea la dispoziţie o încăpere în sediul ANCOM, în care reprezentanţii firmei vor lua decizia finală privind strategia de "atac" şi sumele licitate - de ordinul zecilor de milioane de euro, pe care le vor înainta, într-un plic sigilat, comisiei de licitaţie.

Două documente publicate pe pagina web de Autoritatea de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) - instituţia care gestionează întregul proces - arată cât de riguroasă este pregătirea companiilor pentru licitaţie.

Firmele au întrebat inclusiv câte prize sunt în încăperi şi dacă pot primi mâncare sau documente în clădirea în care va avea loc "evenimentul". Unele dintre întrebări arată că există operatori care consideră că riscul de a fi supravegheaţi pe ascuns este atât de mare încât ar fi vrut să trimită în încăperile pe care urmau să le folosească pe durata licitaţiei echipe de specialişti care să verifice dacă acestea sunt "curate".

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO