• Leu / EUR4.9005
  • Leu / GBP5.4945
  • Leu / USD4.4823
Business Hi-Tech

Seedblink: Am introdus în platformă noi instrumente de măsurare a performanţelor portofoliului şi analize pentru investitori

Seedblink: Am introdus în platformă noi instrumente de măsurare a performanţelor portofoliului şi analize pentru investitori

Adriana Iordan, Chief Product and Marketing SeedBlink

Autor: Cristina Bellu

28.11.2022, 10:21 131

SeedBlink, platformă europeană de co-investiţii în start-upuri de tehnologie, anunţă că a adăugat mai multe îmbunătăţiri în platformă, printre cele mai importante aflându-se o nouă versiune a instrumentului de monitorizare a portofoliului cu capabilităţi îmbunătăţite de vizualizare a evoluţiei start-up-urilor şi o mai bună comunicare între fondatori-investititori, servicii de sindicalizare privată, paşaportul european (ECSPR) şi programe de educaţie, plus disponibilitatea platformei în limbile greacă, bulgară şi olandeză, pe lângă engleză şi română. 

Astfel, investitorii activi SeedBlink au acces, pe lângă prezentările trimestriale, şi la grafice privind performanţa companiilor din portofoliu, printre indicatorii de business disponibili colectaţi de la fondatori numărându-se veniturile, costurile totale, EBITDA, clienţi noi, clienţi totali, dar şi cele mai importante noutăţi şi nevoi ale companiilor.

„Noile lansări includ instrumente de raportare ale fondatorilor în MyPortfolio cu metrici uşor de citit despre evoluţia companiilor post investiţie, dar şi perspective noi prin programe educaţionale şi împărtăşirea de bune practici cu alţi investitori“, spune Adriana Iordan, Chief Product and Marketing SeedBlink. Potrivit acesteia, start-upurile vor putea să-şi sindicalizeze propriii investitori (servicii de sindicalizare privată), ceea ce va duce la o simplificare a procesului de finanţare şi a managementului companiilor, dincolo de rundele selectate de SeedBlink. 

Platforma a iniţiat şi un program educaţional intitulat Tech Investors Academy, într-un parteneriat cu BISM (Bucharest International School of Management), care îmbină o serie de evenimente online masterclass şi unul offline, acestea având că profesori invitaţi investitori şi fondatori de start-upuri. 

Programul îşi propune să îmbunătăţească cunoştinţele investitorilor despre piaţa de venture capital şi acoperă teme precum tendinţele din tehnologie, evaluarea start-upurilor şi înţelegerea factorilor care fac că unele companii să crească mai rapid decât altele.

Recent, compania a încheiat un parteneriat cu firma germană consultanţă Horvarth, aceasta urmând să creeze rapoarte şi analize despre ecosistemul european de investiţii în tehnologie. Parteneriatul îşi propune să înlesnească procesul decisional al investitorilor cu analize ale companiilor, dar şi să ofere o mai bună înţelegere a tendinţelor din domeniu.

 
Urmează ZF Power Summit 2023
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9005
Diferență: -0,0388
Ieri: 4.9024
Azi: 4.4823
Diferență: 0,4279
Ieri: 4.4632
Azi: 5.4945
Diferență: -0,0382
Ieri: 5.4966
Azi: 4.9076
Diferență: 0,102
Ieri: 4.9026