Business Hi-Tech

SeedBlink lansează în iunie o piaţă secundară în care investitorii să poată tranzacţiona activele deţinute

SeedBlink lansează în iunie o piaţă secundară în...

Autor: Cristina Bellu

08.04.2022, 00:02 98

Platforma de investiţii în start-up-uri de tehnologie SeedBlink pregăteşte lansarea unei pieţe secundare, prin care investitorii pot tranzacţiona între ei activele pe care le deţin, crescând astfel şansele de a lichida investiţiile din portofoliu.

Proiectul va fi lansat la finalul acestui semestru, potrivit informaţiilor transmise joi de oficialii SeedBlink şi va conţine instrumentele şi infrastructura care le vor permite investitorilor să îşi schimbe în siguranţă activele.

De altfel, câteva iteraţii au fost deja testate şi folosite de investitori în companii cu runde noi de investiţii.

„Exitul parţial la KFactory a fost aşa cum m-am aşteptat. Compania a avut o nouă rundă de finanţare la un nou preţ. O parte dintre investitorii iniţiali au dorit să continue să investească la noua evaluare, iar o altă parte, printre care şi eu, a dorit să vândă. SeedBlink a mijlocit întâlnirea cererii cu oferta: a stabilit în mod echitabil numărul de acţiuni pe care fiecare vânzător îl putea vinde având în vedere oferta, a pregătit documentele pentru semnat, a comunicat cu toate părţile implicate până la realizarea efectivă a tranzacţiei. În final, după un an şi jumătate, am recuperat investiţia în schimbul a aproximativ o treime din acţiuni. Deţin în continuare două treimi din acţiunile cumpărate iniţial”, explică Daniel Cîrstoaia, investitor pe platforma SeedBlink.

În paralel cu dezvoltarea proiectului, platforma lansează şi un abonament anual pentru aderare la Clubul SeedBlink, unde membrii  au posibilitatea să investească în oportunităţi alături de fonduri de venture capital începând de la 1.000 de euro, comparativ cu 2.500 de euro cât este valoarea actuală a celui mai mic tichet.

Pe lângă acest lucru, subscripţia la Club include şi beneficii legate de acces la experţi din industrie, evenimente private exclusive, posibilitatea de a evalua în avans startup-uri propuse şi de a investi în runde private prin sindicalizare.

„Avem investitori care au portofolii cu sume mari cărora le oferim servicii suplimentare de support, networking şi acces cu prioritate la oportunităţi de investiţii. Clubul este o extensie naturală, în care vrem să aducem aceleaşi beneficii pentru cei care sunt la început în a-şi construi şi diversifica portofoliul şi a învăţa de la investitori cu experienţă”, spune Adriana Iordan, Chief Product & Marketing la SeedBlink.

Nu în ultimul rând, SeedBlink a lansat mai multe îmbunătăţiri pe platforma de investiţii şi pe website, printre cele mai importante fiind în secţiunea „Portofoliul meu”. Astfel, această secţiune va include informaţii de tip follow-on pentru investiţii, dar si informaţii externe prin care investitorii vor putea vedea detalii importante pentru activele lor.

SeedBlink este platforma de investiţii cu cea mai rapidă creştere, specializată în găsirea, verificarea, finanţarea şi scalarea startup-urilor europene de tehnologie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO