Business Hi-Tech

SeedBlink, platforma de investiţii în start-up-uri de tehnologie, se extinde în afara ţării şi deschide un birou în Bulgaria, coordonat de Angel Hadjiev

SeedBlink, platforma de investiţii în start-up-uri de...

Autor: Cristina Bellu

28.03.2022, 10:55 151

Platforma de investiţii în start-up-uri de tehnologie SeedBlink anunţă că a deschis prima sa filială în afara României în Sofia, Bulgaria, ca parte din strategia de extindere a companiei.

Angel Hadjiev, fost director adjunct în cadrul Departamentului de Finanţe Corporative al Deloitte şi manager de fond la Capital Investments Fund a fost recrutat pentru rolul de Country Manager, el urmând să coordoneze activitatea biroului din Bulgaria, arată datele transmise de oficialii companiei.

Potrivita cestora, noua filială va lucra direct cu grupuri angel locale, VC-uri şi investitori locali pentru a-i asista în diversificarea portofoliilor, pentru a se ocupa de nevoi de definitivare şi sindicalizare, şi pentru a susţine startup-urile locale în accesarea de capital şi de sprijin pentru scalare.

„Bulgaria are o reputaţie ascendentă în Europa Centrală ca hub de tehnologie, cu un ecosistem tehnologic în creştere, investitori vizionari şi o comunitate de startup-uri în plină dezvoltare. Suntem entuziasmaţi să aducem în Bulgaria cel mai bun know-how de investiţii şi să extindem oferta de oportunităţi tehnologice de investiţie europene cu bilete accesibile, oferind bulgarilor posibilitatea de a-şi diversifica portofoliile. Aceasta este o oportunitate şi pentru startup-uri de tehnologie locale, pentru a lansa campanii de finanţare participativă, pentru a fi sustinuţi de persoane cu o avere netă semnificativă şi pentru a scala mai bine”, explică Andrei Dudoiu, Managing Partner şi Co-fondator SeedBlink.

SeedBlink este o platformă specializată exclusiv în startup-uri de tehnologie europene, de la faza de precapital iniţial până la Seria B. Până acum, a atras 10.000 de investitori din 50 de ţări. Platforma a fost lansată în prima parte a anului 2020 ca o soluţie echitabilă de finanţare participativă şi acum uneşte investiţiile private şi creşterea de capital prin folosirea tehnologiei, expertizei şi prin construirea comunităţilor puternice.

Peste 1.700 de startup-uri au fost evaluate, iar 60 dintre acestea, din opt ţări, au lansat runde de finanţare pe SeedBlink. Printre cele mai mari runde de finanţare se numără FlowX, cu 1.6 milioane de euro (rundă de 7.3 milioane), Dronamics cu 950.000 de euro (rundă de 3 milioane), şi SeedBlink, cu auto-listare, cu 1.1 milioane (rundă de 3 milioane).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO