Business Hi-Tech

Şefii şi acţionarii Telekom România merg la premierul Orban o dată pe lună: noua întâlnire, marţi 14 ianuarie la ora 12,00

Şefii şi acţionarii Telekom România merg la premierul...

Autor: Adrian Seceleanu

13.01.2020, 21:27 1060

Reprezentanţii operatorului de comunicaţii fixe şi mobile Telekom România, scos la vânzare de grupul german Deutsche Telekom, vor avea marţi, la ora 12,00 o nouă întâlnire cu premierul Ludovic Orban, conform agendei publice a premierului, publicate de Guvern.

La întâlnire participă ministrul transporturilor, infrastructurii şi comunicaţiilor, Lucian Bode, şi şeful Cancelariei Prim-ministrului, Ionel Dancă.

Reprezentanţii acţionarilor şi ai echipei de conducere a Telekom România au fost şi în decembrie 2019 la Guvern, pentru a prezenta planurile gigantului german de a pleca de pe piaţa locală şi de a afla cum văd reprezentanţii noii puteri această intenţie.

Conform datelor ZF, nemţii de la Deutsche Telekom împreună cu grecii de la OTE au selectat banca de investiţii Barclays pentru a găsi un cumpărător pentru operaţiunile din România. DT ar fi ajuns la finele lunii septembrie la o înţelegere de principiu pentru vânzarea către subsidiara locală a francezilor de la Orange a operaţiunilor fixe şi către compania de cablu RCS&RDS / Digi a operaţiunilor mobile, dar contextul politic a dus la îngheţarea procedurilor. În discuţii a intrat şi fondul americano-britanic BC Partners.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO