Business Hi-Tech

Şeful Apple crede că poate concura cu Netflix în piaţa serviciilor de streaming

Şeful Apple crede că poate concura cu Netflix în...

Autor: Izabela Cutieru

01.05.2019, 16:55 299

Departe de a fi un rival periculos pentru Netflix, Apple preconizează că viitorul său serviciu de streaming Apple TV+ se va ridica la nivelul altor platforme similare, la care utilizatorii sunt abonaţi, a declarat directorul executiv al companiei, Tim Cook, citat de Reuters.

În luna martie a acestui an, Apple a declarat că va lansa un serviciu de streaming cu conţinut original, furnizat de nume mari, inclusiv Oprah Winfrey şi Steven Spielberg. Compania intenţionează să aloce 2 miliarde de dolari pentru programare, dar încă nu au fost făcute publice informaţii cu privire la costul serviciului pentru utilizatori.

Investitorii urmăresc cu atenţie eforturile Apple în sfera de televiziune, deoarece serviciile de abonament reprezintă o parte din ce în ce mai importantă a rezultatelor sale financiare, pe măsură ce vânzările telefoanelor iPhone sunt în scădere.

Apple intră astfel într-o piaţă cu o concurenţă acerbă, incluzând serviciul Walt Disney, care va costa 6,99 dolari pe lună şi va fi lansat în această toamnă. La celălalt capăt al spectrului de preţuri, YouTube a declarat că creşte preţul serviciului său online YouTube TV, care cuprinde peste 70 de canale, la 49,99 de dolari pe lună.

„Suntem de părere că majoritatea utilizatorilor vor avea parte de numeroase servicii actuale şi vom face tot posibilul să îi convingem că serviciul Apple TV+ ar trebui să fie unul dintre ele”, a declarat Tim Cook.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO