Business Hi-Tech

Şeful Canon: Smartphone-urile continuă să afecteze piaţa aparatelor de fotografiat clasice. Vânzările de echipamente foto nu vor depăşi 80.000 de unităţi anul acesta, din care aproape 30.000 vor fi profesionale

Petronius Secăreanu, director general al Canon România: „Piaţa de DSLR-uri  se va situa la circa 15 milioane de euro la final de an, relativ constantă faţă de 2015”.

Petronius Secăreanu, director general al Canon România: „Piaţa de DSLR-uri se va situa la circa 15 milioane de euro la final de an, relativ constantă faţă de 2015”.

Autor: Ioana Nita

12.09.2016, 00:08 734

Piaţa foto este în continuare în scădere pe fondul gradului de penetrare tot mai mare al smartphone-urilor care înglobează camere foto tot mai performante, cel mai afectat fiind segmentul aparatelor foto ieftine („entry-level“). Astfel, vânzările locale de echipamente foto se concentrează pe modele mai performante, piaţa de profil urmând să ajungă la sfârşitul acestui an la circa 80.000 de unităţi în valoare de 20 milioane de euro, potrivit estimărilor reprezentanţei locale a companiei japoneze Canon, unul dintre cei mai mari producători de aparate foto din lume.

„Estimăm că anul acesta se vor vinde circa 27.000 de unităţi pe segmentul DSLR (aparate foto profesionale – n. red.), şi aproximativ 50.000 de unităţi pe segmentul DSC (aparate foto compacte – n. red.). Pe segmentul DSC, cele mai mari scăderi s-au înregistrat la vânzările gamelor de produse ieftne low-end“, a declarat pentru ZF Petronius Secăreanu, director general al Canon România.

În primele şase luni ale anului s-au vândut circa 10.500 de aparate foto profesionale cu obiectiv inter­schimbabil (Digital Single Lens Reflex – DSLR) şi apro­ximativ 21.000 de aparate foto compacte (Digital Still Camera – DSC). În a doua jumătate a anului se înre­gistrează de obicei vânzări mai mari decât în primul se­mes­tru datorită evenimentelor de shopping precum Black Friday şi campaniilor de reduceri din perioada sărbătorilor de iarnă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO