Business Hi-Tech

Şeful Cosmote preia şi conducerea Romtelecom

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

08.05.2011, 23:47 1784

Romtelecom şi Cosmote, companiile de telefonie fixă şi mobilăcontrolate de grupul elen OTE, cu peste 11 milioane de abonamentela telefonie, internet şi televiziune şi afaceri de peste 1,1 mld.euro pe an, vor fi conduse de un singur om.

În această funcţie va fi promovat Stefanos Theo­charo­poulos,43 de ani, directorul executiv al diviziei de telefonie mo­bilă agrupului din România, potrivit unei decizii luate joi de boardulOTE, au declarat pentru ZF surse apropiate grupului.

În ceea ce se anunţă a fi cea mai importantă mutare la nivel detop management de pe piaţa locală telecom în acest an,Theocharopoulos îl va înlocui astfel în funcţie pe YorgosIoannidis, 61 de ani, CEO al Romtelecom din 2007.

Niciuna dintre cele două companii nu a dorit să comentezeinformaţia. Michael Tsamaz, preşedinte şi CEO al OTE, aconfir­mat-o indirect la o întâlnire cu analişti financiari:"Trimestrul trecut vă relatam despre schimbările pe care le-amfăcut în numirea managerilor, care au început să răspundă la nivelde grup şi nu la nivel de companii de diferite linii de business.Acest efort spre convergenţă şi sinergii va continua, odată cunominalizarea managerilor de la următoa­rele niveluri dingrup".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO