Business Hi-Tech

Şeful departamentului de securitate de la Facebook va pleca şi nu-l va înlocui nimeni. De ce vrea Facebook să-şi dizolve departamentul de securitate

Şeful departamentului de securitate de la Facebook va...

Autor: Răzvan Botea

02.08.2018, 13:03 202

Directorul executiv de securitate al Facebook, Alex Stamos, a anunţat joi că va părăsi compania luna aceasta. Anunţul vine la doar o zi după ce Facebook a anunţat că a descoperit activităţi pe platformă de manipulare a discuţiilor politice din SUA, scrie The Verge.

Stamos nu a fi înlocuit după ce pleacă, ceea ce înseamnă că nimeni nu va deţine funcţia de director de securitate. Toţi ochii sunt în acest moment pe companie pentru a vedea cum va administra situaţia cu conturile false care ajută la răspândirea ştirilor false pentru a încerca să manipuleze alegerile.

„Nu vom numi un nou director de securitate, din moment ce mai devreme în acest an am inserat ingineri de securitate, analişti, investigatori şi alţi specialişti în echipele noastre de inginerie şi producţie, asfel încât să abordeze ameninţările de securitate cu care ne confruntăm”, a spus într-un email un purtător de cuvânt al Facebook.

Stamos era cunoscut pentru fatul că era unul dintre puţinii executivi ai Facebook care discuta cu persoane din afara companiei despre problemele de securitate de la Facebook. Acesta a interacţionat frecvent cu reporteri pe Twitter.

După ce a lucrat la Yahoo pe o poziţie similară, în 2015 s-a alăturat companiei Facebook. Potrivit Reuters, Stamos ar fi demisionat de la Yahoo după ce a aflat că emailurile utilizatorilor sunt scanate pentru guvernul american.

Ultima zi la Facebook a lui Stamos va fi pe 17 august.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO