Business Hi-Tech

Şeful dezvoltatorul german de soluţii software de business SAP renunţă la conducerea companiei. Poziţia va fi preluată de doi membri ai consiliului executiv

McDermott, Jennifer Morgan, Christian Klein

McDermott, Jennifer Morgan, Christian Klein

Autor: Cristina Bellu

11.10.2019, 12:55 488

SAP, una dintre cele mai valoroase companii de tehnologie din Europa, anunţă că Bill McDermott a decis să nu-şi reînnoiască contractul şi renunţă la funcţia de CEO, poziţia sa urmând să fie ocupată de Jennifer Morgan şi Christian Klein, membri ai Consiliului Executiv SAP.

"Fiecare CEO visează să poată lăsa compania într-o poziţie de forţă semnificativă atunci când aceasta tranziţionează către următoarea generaţie de lideri. Când mă gândesc de unde a plecat şi unde se află în acest moment, pur şi simplu nu puteam fi mai mândru de ceea ce a realizat această companie în ultimul deceniu. Sunt recunoscător pentru oportunitatea de a conduce una dintre cele mai bune companii din lume. Acum este momentul ca toată lumea să înceapă un nou capitol interesant şi sunt încrezător că Jennifer şi Christian vor face o treabă excelentă”, spune McDermott, care va continua până la finalul anului să susţină activitatea companiei în calitate de consultant, pentru a asigura o tranziţie lină.

Bill McDermott s-a alăturat companiei SAP în 2002. În calitate de lider al operaţiunilor din America de Nord, SAP a fost capabil să îşi crească semnificativ cota de piaţă în regiune, punând bazele unei puternice companii globale. Ulterior, a condus operaţiunile clienţilor la nivel mondial şi s-a alăturat Comitetului Executiv al organizaţiei în 2008. În ultimul deceniu, McDermott a ocupat poziţia de CEO şi a supervizat o perioadă de creştere semnificativă pentru SAP, inclusiv extinderea portofoliului şi iniţierea unei schimbări majore către cloud computing. Sub conducerea McDermott, indicatorii de business, inclusiv valoarea de piaţă, veniturile, profiturile, implicarea angajaţilor şi sustenabilitatea mediului s-au consolidat substanţial începând cu 2010.

Având susţinerea oficială a Consiliului de Supraveghere, SAP îşi activează planul de succesiune în conducerea companiei, conceput pentru a păstra continuitatea şi a împuternici următoarea generaţie de lideri înainte de începerea oficială a anului calendaristic 2020.

”După cum au demonstrat deja, Jennifer şi Christian se completează perfect şi vor fi doi co-CEO puternici, un model de leadership testat în timp de SAP, având mai multe exemple anterioare de succes”, adaugă Hasso Plattner, co-fondator şi preşedinte al Consiliului de Supraveghere al SAP SE.

Jennifer Morgan şi Christian Klein au împreună zeci de ani de experienţă în industria software-ului pentru aplicaţii enterprise, ambii activând în cadrul Comitetului Executiv. Jennifer Morgan, care s-a alăturat SAP în 2004, a ocupat cel mai recent funcţia de Preşedinte al Cloud Business Group, supervizând diviziile Qualtrics, SAP SuccessFactors, SAP Ariba, SAP Fieldglass, SAP Customer Experience şi SAP Concur. Ea a fost numită membră a Consiliului Director în 2017.

Christian Klein, care şi-a început cariera la SAP în urmă cu două decenii ca student, a ocupat cel mai recent funcţia de COO, fiind responsabil cu dezvoltarea soluţiei ERP SAP S/4HANA. Anterior, el a fost CFO în carul SAP SuccessFactors şi CCO al operaţiunilor SAP la nivel global. Christian Klein a fost numit în Consiliul Executiv în 2018.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO