Business Hi-Tech

Şeful France Telecom ar putea fi concediat pentru că a dat acces la reţea rivalilor de la Free

Stéphane Richard, directorul general al grupului France Telecom

Stéphane Richard, directorul general al grupului France Telecom

Autor: Adrian Seceleanu

21.01.2013, 14:14 813

Guvernul de la Paris ia în calcul concedierea lui Stéphane Richard, directorul general al grupului France Telecom, căruia i se reproşează faptul că a semnat un acord care i-a permis operatorului rival Free (lliad) să înregistreze o creştere explozivă a numărului de clienţi care a determinat şi un val de schimbări în lanţ pe piaţa de comunicaţii din Franţa, bulversând întreaga industrie, scrie publicaţia “La Lettre de l'Expansion”.

Richard şi-a dat OK-ul pe un acord care a oferit acces la reţeaua France Telecom companiei de servicii prin internet fix Iliad, care a reuşit astfel să lanseze şi un serviciu de telefonie mobilă sub brandul Free. Noul jucător de pe piaţa de telefonie mobilă din Franţa s-a lansat pe piaţă cu un abonament de 20 de euro pe lună, pentru care clienţii primeau apeluri nelimitate către numere din Franţa şi majoritatea Europei şi Statele Unite, mesaje text nelimitate şi acces la servicii de net mobil în limita unui volum de 3 GB de date pe lună. De asemenea, compania a oferit iniţial gratuit o serie de servicii de telefonie mobilă pentru clienţii care erau abonaţi la serviciile de comunicaţii fixe. Oferta Iliad a avut un succes uriaş pe piaţă, compania ajungând înainte de finele anului la aproape patru milioane de clienţi petru serviciul Free.

În acest context, Stpehane Richard ar putea fi concediat, unul dintre înlocuitorii vehiculaţi fiind Anne Lauvergeon, fostul şef al Areva. Richard ar urma pe de altă parte să preia conducerea companiei Veolia, în locul lui Antoine Frérot.

Ambele companii franceze au interese majore în România: France Telecom deţine Orange România - cel mai mare furnizor de telefonie mobilă de pe piaţă, iar Veolia controlează compania Apa Nova Bucureşti, concesionarul serviciilor publice de alimentare cu apă şi de canalizare din Bucureşti pe 25 de ani, începând cu anul 2000.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO