Business Hi-Tech

Şeful France Telecom: Clienţii sunt gata să plătească mai mult pentru servicii 4G

Şeful France Telecom: Clienţii sunt gata să plătească mai mult pentru servicii 4G

Stéphane Richard, CEO al France Telecom

Autor: Adrian Seceleanu

03.10.2012, 11:58 350

Construcţia unei reţele de internet mobil mai rapide, prin tehnologia 4G, este vitală pentru grupul France Telecom pentru că îi va permite să ofere servicii cu tarife mai mari şi să contracareze astfel mai eficient declinul profitabilităţii - înregistrat pe fondul unei competiţii mărite din partea operatorilor de tip "discounter", a declarat Stephane Richard, directorul executiv al grupului, scrie Bloomberg.

France Telecom, care va cheltui un miliard de euro în următorii 6-7 ani pentru a-şi îmbunătăţi reţeaua şi a oferi servicii mai rapide de date prin tehnologia 4G, nu a stabilit deocamdată care vor fi preţurile pentru aceste servicii. Istoria arată însă că grupul a avut succes când a solicitat clienţilor să plătească în plus pentru servicii cu viteze mai mari, a spus Richard.

"Va exista o taxă suplimentară. Modelul lansării serviciilor de date în tehnologia HSPA+ a arătat foarte clar că utilizatorii vor plăti", a declarat Richard în cadrul unui interviu. "Vrem să accelerăm lansarea 4G în Franţa pentru a fi înaintea competiţiei", a adăugat el.

France Telecom a demarat construcţia unei reţele 4G în Franţa, unde are în plan să lanseze serviciile la începutul anului viitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO