Business Hi-Tech

Şeful gigantului Intel se retrage în luna mai

Şeful gigantului Intel se retrage în luna mai

Paul Otellini. Foto: AFP

Autor: Adrian Seceleanu

20.11.2012, 00:05 504

Paul Otellini, directorul executiv al Intel - cel mai mare producător de microprocesoare din lume, se va retrage în luna mai, a anunţat compania, potrivit stirilor Bloomberg. Retragerea vine într-un moment în care compania americană - un jucător dominant pe piaţa computerelor se luptă să câştige acelaşi loc într-o industrie în care tabletele şi smartphone-urile sunt vedetele. Otellini a lucrat aproape patru decenii pentru Intel.

Boardul companiei va evalua candidaţi interni şi externi pentru a numi un nou CEO, potrivit unei declaraţii a companiei. Intel nu şi-a ales niciodată până acum un CEO din afara companiei, notează Bloomberg.

Profitul Intel a scăzut în ultimii ani, pe măsură ce clienţii au început să folosească tot mai mult smartphone-uri şi tablete pentru activităţi gestionate în trecut pe computere de birou (desktop-uri). Pe fondul contextului economic dificil din acest an, industria computerelor personale este aşteptată să înregistreze primul său declin anual din ultimul deceniu.

Intel Corporation a raportat pentru 2011 un venit anual de 54 mld. dolari, plus 24% faţă de 2010.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO