Business Hi-Tech

Şeful gigantului Orange şi-ar putea pierde funcţia şi ar putea fi închis pe fondul unui proces în care este acuzat că ar fi avut un rol într-o înşelătorie de 400 milioane de euro

Şeful gigantului Orange şi-ar putea pierde funcţia şi...

Autor: Alex Ciutacu

05.07.2019, 15:19 1140

Stephane Richard, şeful gigantului francez Orange, şi-ar putea pierde funcţia şi ar putea ajunge la închisoare, pe fondul unui proces în care este acuzat că ar fi avut un rol într-o înşelătorie de 400 milioane de euro în urmă cu zece ani.

Un tribunal din Paris trebuie să decidă în data de 9 iulie dacă CEO-ul Stephane Richard l-a ajutat pe omul de faceri Bernard Tapie să înşele guvernul francez cu circa 403 milioane euro în 2008, când era şeful staff-ului respectabilei şefe de la Banca Centrală Europeană, Christine Lagarde – care era atunci ministrul de Finanţe.

El ar putea primi ajunge la închisoare pentru 18 luni.

În timpul mandatului de 9 ani deja, Stephane Richard a trecut alături de gigantul Orange prin perioade dificile, precum cea în care operatorii telecom low-cost au început să atace industria şi să afecteze nivelul preţurilor.

Executivul în vârstă de 57 de ani a primit de asemenea merite şi recunoaştere pentru că a reuşit să calmeze o criză la nivelul angajaţilor Orange, după ce mai mulţi angajaţi ai companiei s-au sinucis într-o perioadă scurtă de timp.

Acţiunile Orange au crescut doar cu 22% în ultimii cinci ani, în timp ce sectorul telecom din Europa a scăzut, componenta de telecom din indicele Stoxx 600 înregistrând o scădere de 19%.

Procesul reprezintă o distragere pentru companie, care se confruntă cu un an dificil în care încearcă să accelereze investiţiile în tehnologia 5G.

Board-ul companiei a decis să nu numească un executiv interimar cât timp Richard este implicat în proces, transmiţând că adjuncţii Ramon Fernandez şi Gervais Pellissier au „aceleaşi puteri” ca şeful lor.

Avocaţii şefului Orange susţin că acuzaţiile la adresa clientului nu au nicio bază reală.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO