Business Hi-Tech

Şeful Nokia: Vor fi căutaţi investitori, încercăm să vindem fabrica de la Jucu către o altă companie

Şeful Nokia: Vor fi căutaţi investitori, încercăm să vindem fabrica de la Jucu către o altă companie

Autor: Mediafax

29.09.2011, 14:50 1032

Nokia va căuta potenţiali investitori interesaţi de fabrica de la Jucu, cu intenţia de a vinde această unitate către o altă companie, a declarat, joi, preşedintele grupului finlandez, Stephen Elop.

El a precizat că, în acest interval, la fabrica de la Jucu vor fi păstraţi doar angajaţii serviciului de vânzări, restul personalului urmând să fie disponibilizat.

Preşedintele Nokia a explicat decizia companiei de a se retrage din România prin faptul că majoritatea consumatorilor s-au orientat în ultimul timp spre aparatele tip smartphone.

"Nokia încearcă să se mişte mai repede decât piaţa", a spus Elop.

El a arătat totodată că a avut discuţii în ultimele 12-18 ore cu Guvernul de la Bucureşti, anunţând oficialii despre decizia Nokia de a pleca din România.

Grupul finlandez Nokia a anunţat joi că va închide fabrica de la Jucu, judeţul Cluj, în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor, iar 2.200 de angajaţi îşi vor pierde locurile de muncă, deoarece unităţile de producţie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez. Procedurile de închidere a fabricii vor fi derulate până la sfârşitul anului.

Angajaţii au primit după şedinţa cu conducerea companiei o hârtie în care sunt anunţaţi că fabrica urmează să funcţioneze până la sfârşitul anului, iar ei să fie plătiţi până la sfârşitul lunii martie 2012. Potrivit documentului, angajaţii Nokia vor beneficia de un pachet compensatoriu care va fi comunicat imediat după finalizarea consultărilor cu sindicatul.

Nokia a început producţia de telefoane mobile la fabrica din Jucu în februarie 2008, investiţia în fabrică ridicându-se la 60 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO