Business Hi-Tech

Şeful Orange România pleacă în Polonia să conducă un business de trei ori mai mare. La Bucureşti vine şefa operaţiunilor de la Chişinău, care lucrează pentru francezi de 18 ani

Şeful Orange România pleacă în Polonia să conducă...

Autor: Adrian Seceleanu

04.02.2016, 18:40 7435

Francezul Jean Francois Fallacher, care conduce din iulie 2011 afacerile din România ale grupului francez de comunicaţii Orange, va fi promovat de la 1 mai la conducerea filialei din Polonia - un business de trei ori mai mare. În locul lui la Bucureşti va veni  Liudmila Climoc, CEO al Orange Moldova din anul 2008, au declarat pentru ZF surse din industria de telecom.

Fallacher, în al cărui mandat de CEO Orange România şi-a păstrat poziţia de lider pe telefonie mobilă şi a pregătit şi intrarea pe comunicaţii fixe printr-un acord cu Telekom, va prelua conducerea unui business de trei miliarde de euro pe an, faţă de aproape 1 mld. euro pe an în România.

Pe de altă parte, elveţianul Julien Ducarroz, directorul comercial al Orange România de mai bine de cinci ani, ar putea pleca de asemenea de la Bucureşti pentru a prelua funcţia de CEO al Orange Moldova, conform aceloraşi surse.

Noul şef al operaţiunilor de la Bucureşti lucrează pentru Orange în Moldova din 1998 când a pornit de pe poziţia de consultant în vânzări. În perioada 1999-2002 ea a fost manager al reţelei de magazine în cadrul departamentului comercial, iar în perioada 2002-2005 a fost sales project manager. Ulterior a fost promovată director de vânzări, poziţie deţinută timp de trei ani. Din 2008 este CEO al Orange Moldova.

Ea a absolvit Facultatea de Calculatoare, Informatică şi Microelectronică din cadrul Universităţii Tehnice din Republica Moldova.

Update: Orange a confirmat schimbările din echipa de management printr-un comunicat de presă

“Jean-Francois Fallacher îşi încheie mandatul ca Chief Executive Officer al Orange România şi dă curs unor noi oportunităţi la Orange Polonia. În acelaşi timp, grupul Orange o numeşte pe Liudmila Climoc, în prezent Chief Executive Officer la Orange Moldova, în rolul de CEO al Orange România. Julien Ducarroz, care deţine acum poziţia de Chief Commercial Officer la Orange România, este numit CEO al Orange Moldova. Aceste schimbări vor intra in vigoare de la 1 mai 2016”, potrivit comunicatului transmis de compania Orange.

“Sunt mândru că, de-a lungul celor cinci ani petrecuţi la Orange România, împreună cu echipa mea am fost perseverenţi în consolidarea poziţiei noastre de leadership pe piaţa de mobil, având tot timpul atenţia îndreptată către nevoile clienţilor. Câştigarea noilor licenţe de spectru, modernizarea întregii reţele,  dezvoltarea celei mai rapide reţele 4G din ţară şi lansarea Orange TV, una dintre numeroasele inovaţii pe care le-am adus clienţilor noştri, subliniază succesele obţinute de Orange România. Calea este deschisă pentru şi mai multe servicii surprinzătoare ce vor fi lansate în România şi sunt convins că echipa va continua să-i servească pe clienţii noştri români cu aceeaşi pasiune.” a declarat Jean-François Fallacher în cadrul comunicatului.

Gervais Pellissier, Deputy Chief Executive Officer al grupului Orange şi Executive Director responsabil cu operaţiunile europene, a spus: “Aş vrea să le mulţumesc lui Jean-Francois Fallacher şi lui Julien Ducarroz pentru contribuţia lor extraordinară la succesul Orange România în timpul mandatelor lor şi îi felicit pentru noile lor funcţii. De asemenea, aş vrea să-i urez Liudmilei Climoc bun venit în noul rol de CEO al Orange România. Am deplină încredere în echipa de management  din Europa şi sunt nerăbdător să iau parte la succesele din anii ce vor urma.”

Noul CEO al Orange România are o experienţă de 19 ani în telecom

“Liudmila Climoc are o experienţă extinsă în domeniul telecomunicaţiilor, obţinută de-a lungul celor 19 ani petrecuţi în această industrie. Şi-a început cariera la Orange Moldova, unde a condus numeroase proiecte şi lansări comerciale importante. În 2008, Liudmila a fost promovată din poziţia de Chief Sales Officer în cea de Chief Executive Officer. Sub conducerea sa, compania şi-a dublat baza de clienţi, la peste 2,6 milioane de clienţi astăzi, consolidând astfel leadership-ul puternic al Orange în Moldova, cu o cotă de piaţă de 57% din sectorul de mobil. Suporter pasionat al noilor tehnologii de comunicare şi o susţinătoare constantă a inovaţiei, Liudmila a asigurat într-un mod remarcabil conducerea pe plan tehnologic şi pe planul inovaţiilor a Orange în Moldova, unde are în palmares 2 premiere în industrie – lansarea HD Voice şi HD Voice Internaţional pentru mobil, înainte ca acestea să fie adoptate la scară largă în restul Europei”, conform datelor comunicate de operator.

“Este o mare onoare pentru mine să devin CEO al Orange România, operatorul numărul 1 în telecomunicaţii mobile din această ţară, şi să mă alătur echipei remarcabile şi atât de dinamice de profesionişti. Orange România va continua să aibă toată atenţia îndreptată către client, oferindu-le celor peste 10 milioane de utilizatori o experienţă de neegalat, prin intermediul serviciilor de cea mai bună calitate şi al celor mai utile inovaţii” a spus Liudmila Climoc, viitorul CEO al Orange România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO