Business Hi-Tech

Şeful Tjobs.ro caută clienţi pentru site în Europa

Autor: Magraon Andreea

09.02.2011, 23:42 1049

Călin Ştefănescu, directorul executiv al Tjobs.ro, un site derecrutare specializat în oferte pentru locuri de muncă înstrăinătate, încearcă să semneze noi contracte cu companii europenepentru a-şi atinge ţinta de creştere a cifrei de afaceri în acestan.

Ştefănescu negociază în prezent contracte cu producători defructe şi legume din Germania la un târg care are loc înBerlin.

"Avem stabilite întâlniri cu peste 100 de companii în acest treizile de târg (9-11 februarie - n.red.). Discutăm cu diferitecompanii, de la producători de fructe şi legume până ladistribuitori", a declarat Ştefănescu (32 de ani). El a mai spus căîn următoarele săptămâni va mai participa la un târg de turism laMilano, dar şi la altele de construcţii şi croazieră organizate înEuropa.

Anul trecut, peste 138.000 de români au plecat la muncă înstrăinătate în ţări precum Marea Britanie, Germania, Grecia,Italia, Danemarca, Spania, prin intermediul Tjobs. Site-ul oferă înfiecare lună acces la peste 21.500 de locuri de muncă înstrăinătate pentru români.

Pe de altă parte, Tjobs va angaja în acest an nouă persoane îndomenii precum vânzări şi suport tehnic. În prezent echipa esteformată din 24 de angajaţi. Compania a finalizat recent oinvestiţie de 0,5 mil. euro din partea Fundaţiei Post Privatizare alui Andreas Cser, un angel investor din Londra, şi a omului afacerifrancez Alexis Bonte, care a investit în anii anteriori în site-ullocal de videosharing Trilulilu şi jocul de strategie onlineeRepublik. Investiţia va ajuta compania să-şi îmbunătăţeascăofertele cu locuri de muncă şi să modernizeze site-ul companiei.Cei trei investitori au cumpărat un pachet minoritar de acţiuni.Pachetul majoritar este deţinut de Ştefănescu şi SebastianNiezgoda, fondatorii site-ului. Tjobs.ro a fost lansat în 2009 înTârgu-Mureş cu o investiţie iniţială de 0,1 mil. euro.

Businessul Tjobs.ro se bazează pe abonamentele oferiteagenţiilor de recrutare, taxele percepute pentru promovareaCV-urilor şi comisionul obţinut din derularea contractelor de lacompaniile care angajează.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO