Business Hi-Tech

Şeful UPC România va prelua şi conducerea UPC Ungaria

Şeful UPC România va prelua şi conducerea UPC Ungaria

Autor: Adrian Dumitrache

06.08.2013, 17:42 1435

"Liberty Global anunţã modificãri organizaţionale în cadrul diviziei sale din Europa Centralã şi de Est. Betzalel Kenigsztein, actualul director general al UPC Ungaria, este numit în fruntea operaţiunilor UPC din regiunea Europa Centralã şi de Est, începând cu 15 august. Ĩn noua funcţie, Kenigsztein va raporta cãtre Diederik Karsten, vicepreşedintele Liberty Global pentru operaţiunile europene ale UPC şi va prelua responsabilitatea operaţiunilor UPC Polonia, Ungaria, România, Cehia şi Slovacia, precum şi activitãţilor DTH (televiziune prin satelit) din regiune", se arată într-un comunicat al UPC România.

Betzalel are peste 25 de ani de experienţă în industria de cablu. Ĩn 2004, Betzalel s-a alãturat companiei în funcţia de director tehnic al UPC Olanda.

Din 2009, el a activat ca şef al UPC Ungaria. Ĩnainte de UPC, Betzalel a deţinut diferite poziţii de top management în industria israelianã de cablu.

Pascu a preluat conducerea UPC România în 2011, anterior deţinând funcţia de director financiar al companiei timp de trei ani.

Ĩnainte de UPC România, Pascu a ocupat poziţia de director în cadrul CAIB România, una dintre principalele bãnci de investiţii din Europa Centralã.

Anterior, ea a lucrat în conducerea companiei americane de telecomunicaţii prin cablu Metromedia International în România şi Marea Britanie şi la KPMG.

Prezentă pe piaţa românească din 1992, UPC este una dintre cele mai mari companii de comunicaţii prin cablu din România, furnizând servicii de televiziune prin cablu şi prin satelit, internet de mare viteză şi telefonie fixă digitală. Operatorul are 1,15 milioane de clienţi în aproximativ 200 de oraşe.

UPC România a înregistrat venituri de 68,9 milioane dolari în prima jumătate a anului, în creştere cu 4%, în condiţiile în care numărul abonamentelor la serviciile companiei a urcat uşor, la 1,75 milioane.

UPC România este afiliată la UPC Broadband, divizia europeană a grupului american Liberty Global, una dintre cele mai mari companii de comunicaţii prin cablu din lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO