Business Hi-Tech

Selma Turki, EY: Peste cinci ani în orice companie va exista o soluţie bazată pe inteligenţă artificială

Selma Turki, EY: Peste cinci ani în orice companie va...

Autor: Ioana Nita

03.10.2018, 00:07 531

Peste cinci ani, aproape în orice companie, indiferent de industrie, va fi implementată cel puţin o soluţie/aplicaţie software bazată pe tehnologia inteligenţei artificiale şi de tip RPA („robotic process automation”), care automatizează diferite procese repetitive din cadrul unei companii, potrivit EY, în condiţiile în care, cu ajutorul acestora, firmele îşi eficientizează activitatea şi cresc productivitatea.

„De acum în cinci ani aproape fiecare organizaţie va avea implementată o soluţie AI (artificial intelligence) sau o componentă de automatizare în cadrul aplicaţiilor utilizate”, a declarat Selma Turki, Executive Director, Cognitive Solution Lead, Intelligent Automation, EY EMEIA Advisory Centre.

Piaţa roboţilor software creşte într-un ritm alert, urmând ca în acest an să atingă valoarea de 1,1 mld. dolari de la 325 mil. dolari în 2016, conform companiei de cercetare Forrester.

Gigantul EY are dezvoltate şi implementate soluţii software bazate pe noile tehnologii AI şi RPA pentru o serie de jucători de talie internaţională din diferite industrii, în principal din domeniul financiar-bancar, telecom şi retail.

 „Jucătorii din sectorul financiar investesc acum foarte mult în astfel de soluţii – au multe procese repetitive, precum şi sectorul telecom, dată fiind competitivitatea de pe piaţa de profil. De asemenea, retailerii adoptă la rândul lor acest tip de soluţii ca urmare a competitivităţii crescute şi a marjelor mici”, a precizat ea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO