Business Hi-Tech

Senatul american le spune senatorilor să nu folosească aplicaţia Zoom pentru videoconferinţe

Senatul american le spune senatorilor să nu folosească...

Autor: Alex Ciutacu

09.04.2020, 14:02 439

Senatul american se alătură unui cor de organizaţii care le cer membrilor să nu utilizeze platforma de videoconferinţe Zoom, pe fondul îngrijorărilor legate de securitatea datelor, potrivit FT.

Toţi senatorii americani au fost avertizaţi să nu foloseasc serviciul. Una dintre sursele citate de FT spune că fiecare trebuie să găseasă o platformă alternativă pentru munca la distanţă cât timp se menţin măsurile de carantină impuse pentru a opri răspândirea pandemiei de COVID-19.

Cu toate acestea, senatul nu a interzis în mod oficial utilizarea platformei.

Zoom se confruntă cu un potop de critici în ultimele două săptămâni, ceea ce a dus la un declin faţă de maximele înregistrate în martie pe bursă

Compania Zoom şi-a cerut scuze public săptămâna trecută pentru că ar fi făcut o serie de declaraţii derutante referitoare la tehnologia de criptare.

Mai mult, compania a fost criticată după ce s-a aflat că trimite date ale utilizatorilor către platforma Facebook.

Zoom a ajuns de la 10 milioane de utilizatori înregistraţi zilnic în decembrie 2019, la 200 de milioane de utilizatori în martie 2020, întrucât mai multe companii, şcoli şi universităţi folosesc Zoom şi alte platforme de videoconferinţă pentru a-şi continua activitatea prin intermediul online-ului în perioada carantinei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO